Ενέργεια

«Γέφυρα» της Ρωσίας στον ΟΠΕΚ για την αντιμετώπιση της κατάρρευσης των τιμών πετρελαίου - Διαψεύδουν οι Άραβες

«Γέφυρα» της Ρωσίας στον ΟΠΕΚ για την αντιμετώπιση της κατάρρευσης των τιμών πετρελαίου - Διαψεύδουν οι  Άραβες
Οι Σαουδάραβες διαψεύδουν σύμφωνα με το Bloomberg ότι έχει υπάρξει οποιαδήποτε επαφή για την βελτίωση των τιμών

Για την αναγκαιότητα της συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες παραγωγούς πετρελαίου, μίλησε ο Kirill Dmitriev, επικεφαλής του ταμείου κρατικών επενδύσεων της Ρωσίας, τονίζοντας πως είναι δυνατή μια νέα συμφωνία με τον ΟΠΕΚ.

«Απαιτούνται κοινές δράσεις ανά χώρα για την αποκατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας. Είναι επίσης δυνατές οι κοινές δράσεις  στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ+» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Dmitriev και ο υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak ήταν κορυφαίοι διαπραγματευτές της Ρωσίας στη συμφωνία περικοπής παραγωγής με τον ΟΠΕΚ. Η ισχύουσα συμφωνία λήγει στις 31 Μαρτίου.

«Είμαστε σε επαφή με τη Σαουδική Αραβία και με άλλες χώρες. Με βάση αυτές τις επαφές βλέπουμε ότι αν ο αριθμός των μελών του ΟΠΕΚ+ θα αυξηθεί και άλλες χώρες θα προσχωρήσουν υπάρχει η δυνατότητα κοινής συμφωνίας για την εξισορρόπηση των αγορών πετρελαίου. Ο Dmitriev δήλωσε επίσης ότι μια παγκόσμια οικονομική κρίση ήταν αναπόφευκτη, καθώς το παγκόσμιο χρέος προς το παγκόσμιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν είχε αυξηθεί από τώρα σε ποσοστό 323% από 230% σε μια εποχή της προηγούμενης οικονομικής κρίσης του 2008. Ο ιός μόλις το πυροδότησε.Οι προσπάθειες για την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι πλέον τόσο σημαντικές όσο ποτέ, θα καταβάλουμε όλες τις προσπάθειες από την πλευρά μας και ελπίζουμε ότι και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα καταλάβουν ότι αυτό είναι απαραίτητο» πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης