Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

«Παραγωγική» συζήτηση για την πορεία του πετρελαίου είχαν Brouillette - Novak

«Παραγωγική» συζήτηση για την πορεία του πετρελαίου είχαν Brouillette - Novak
Οι συζητήσεις μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Μόσχας σηματοδοτούν μια νέα σελίδα στην παγκόσμια διπλωματία πετρελαίου

Για το επίμαχο θέμα της κατάρρευσης των τιμών πετρελαίου μίλησαν οι υπουργοί των ΗΠΑ - Ρωσίας, Dan Brouillette και Alexander Novak, συμφωνώντας για μελλοντικές συζητήσεις με άλλους μεγάλους παραγωγούς και καταναλωτές πετρελαίου παγκοσμίως, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας.

Οι συζητήσεις μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Μόσχας σηματοδοτούν μια νέα σελίδα στην παγκόσμια διπλωματία πετρελαίου, καθώς η αποτυχημένη συμφωνία που έγινε νωρίτερα αυτό το μήνα μεταξύ της Οργάνωσης των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και της Ρωσίας για τη μείωση της παραγωγής πυροδότησε έναν πόλεμο τιμών που έσπρωξε τις τιμές του πετρελαίου.

Brouillette και Novak "είχαν μια παραγωγική συζήτηση σχετικά με την τρέχουσα αστάθεια στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου", δήλωσε η εκπρόσωπος του Τμήματος Ενέργειας Shaylyn Hynes, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: «Ο κ. Brouillette και ο κ. Novak συζήτησαν για τις εξελίξεις στην αγορά ενέργειας και συμφώνησαν να συνεχίσουν το διάλογο μεταξύ των μεγάλων παραγωγών ενέργειας και των καταναλωτών, μεταξύ άλλων μέσω της G20, για να αντιμετωπιστεί αυτή η άνευ προηγουμένου περίοδος διακοπής της παγκόσμιας οικονομία».

Τέλος, η διοίκηση του Trump προσπαθεί επίσης να πείσει τον κορυφαίο εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, τη Σαουδική Αραβία, να μειώσει την ακατέργαστη παραγωγή και σύντομα θα στείλει στο βασίλειο έναν ειδικό απεσταλμένο της ενέργειας Victoria Coates.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης