Πετρέλαιο

Trump: Σύντομα Ρωσία και Σαουδική Αραβία σε συμφωνία για τις τιμές στο πετρέλαιο - Συνάντηση με τους CEO Εxxon, Chevron, Occidental στον Λ.Οίκο

Trump: Σύντομα Ρωσία και Σαουδική Αραβία σε συμφωνία για τις τιμές στο πετρέλαιο - Συνάντηση με τους CEO Εxxon, Chevron, Occidental στον Λ.Οίκο
Η αύξηση προοσφοράς με την τιμή του πετρελαίου να πέφτει συνεχίζεται - Πρώτη χρεοκοπία στις ΗΠΑ
Την εκτίμηση ότι σύντομα, μέσα στις επόμενες ημέρες, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία θα καταλήξουν σε μια συμφωνία, η οποία θα βάζει τέλος στον πόλεμο τιμών στο πετρέλαιο διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος ανακοίνωσε πως κάλεσε για αύριο Παρασκευή 3 Απριλίου σε σύσκεψη τους Αμερικάνους πετρελαιοπαραγωγούς στο Λευκό Οίκο.
Όπως είπε ο Trump, είχε πρόσφατα συνομιλίες με τους ηγέτες της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας και εκτίμησε ότι σύντομα θα εξομαλυνθεί η κατάσταση στην αγορά πετρελαίου.
«Θα συναντηθώ με τους πετρελαιοπαραγωγούς την Παρασκευή.
Θα συναντηθώ επίσης με ανεξάρτητους παραγωγούς πετρελαίου την Παρασκευή ή το Σάββατο.
Ίσως την Κυριακή.
Πρόκειται να έχουμε αρκετές συναντήσεις για αυτό το θέμα» είπε ο Trump, επισημαίνοντας πως σε παγκόσμιο επίπεδο η βιομηχανία πετρελαίου έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή.
«Είναι πολύ κακό για τη Ρωσία, είναι πολύ κακό για τη Σαουδική Αραβία.
Εννοώ πως είναι κακό και για τους δύο.
Πιστεύω ότι θα καταλήξουν σε μια συμφωνία» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τη στιγμή που οι παγκόσμιες τιμές πετρελαίου έχουν κατρακυλήσει από την αρχή του έτους.
Κατά τις συναντήσεις του Trump με τους πετρελαιοπαραγωγούς, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να συζητήσει μια σειρά από επιλογές προκειμένου να συνδράμει και να ενισχύσει τη βιομηχανία, ενδεχομένως ακόμα και με την επιβολή δασμών σε εισαγωγές πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία.
Ανάμεσα στους πετρελαιοπαραγωγούς που θα δώσουν το παρών στη συνάντηση με τον Trump εκτιμάται ότι θα είναι οι Exxon Mobil Corp, Chevron Corp, Occidental Petroleum Corp και Continental Resources.

Η πρώτη χρεοκοπία

Η Whiting Petroleum Corp (WLL.N) ανακοίνωσε την Τετάρτη 1.4.2020 ότι υπέβαλε αίτηση για ένταξη στο κεφάλαιο 11 για χρεοκοπία το πρώτο μεγάλο θύμα της ελεύθερης πτώσης των τιμών αργού σε 20 δολάρια το βαρέλι τον τελευταίο μήνα.
Οι παραγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου προσπαθούν να αναδιαρθρώσουν το χρέος τους καθώς η οικονομική επιβάρυνση της πανδημίας του κορωνοϊού και ένας πόλεμος τιμών πετρελαίου μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας οδήγησαν σε πτώση των τιμών αργού κατά 50% από τις αρχές Μαρτίου.
Η Whiting ανακοίνωσε ότι είχε συμφωνήσει με ορισμένους από τους πιστωτές της να μειώσουν το χρέος της κατά περίπου 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω της ανταλλαγής για το 97% των νέων μετοχών στην αναδιοργανωμένη εταιρεία. Οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα κατέχουν το 3% της εταιρείας.
Η εταιρεία είχε χρέος 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 31 Δεκεμβρίου και περισσότερα από 585 εκατομμύρια δολάρια σε ρευστότητα στον ισολογισμό της.
Η Whiting, η οποία αναμενόταν να παράγει περίπου 42 εκατομμύρια βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου το 2020, επεσήμανε ότι θα συνεχίσει να ασκεί τις δραστηριότητές του κανονικά χωρίς ουσιαστική αναστάτωση στους πωλητές, συνεργάτες ή υπαλλήλους της.
Επί του παρόντος, αναμένει ότι θα έχει επαρκή ρευστότητα για να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις κατά την αναδιάρθρωση, χωρίς να χρειάζεται πρόσθετη χρηματοδότηση.
Η Moelis & Company ενεργεί ως οικονομικός σύμβουλος της Whiting, ενώ η Alvarez & Marsal είναι ο σύμβουλος αναδιάρθρωσης.
Η PJT Partners ενεργεί ως οικονομικός σύμβουλος για τους πιστωτές.

O Τrump πίσω στα γκάλλοπ

Το 46% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων θα ψήφιζε τον J. Biden στις εκλογές που θα γίνουν τον Νοέμβριο του 2020 στις ΗΠΑ, έναντι ποσοστού 40% που θα ψήφιζε τον πρόεδρο D. Trump, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.
O Biden, ο οποίος έχει το προβάδισμα στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, διεύρυνε τη διαφορά του από τον πρόεδρο D. Trump μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, παρά το γεγονός ότι η εξάπλωση του κορονοϊού έχει θέσει στο περιθώριο την προεκλογική εκστρατεία του πρώην αντιπροέδρου.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 30-31/3 και συμμετείχαν σ' αυτή περισσότεροι από 1.100 ενήλικες Αμερικανοί.
Το 46% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων που συμμετείχε στη δημοσκόπηση δήλωσε ότι θα ψήφιζε τον Biden, αν ήταν αντίπαλος του Trump στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ενώ το 40% θα ψήφιζε τον Αμερικανό πρόεδρο.
Το προβάδισμα του Biden, που είναι τώρα 6 ποσοστιαίες μονάδες, έχει αυξηθεί από τη διαφορά της 1 μονάδας υπέρ του Biden που είχε καταγραφεί σε παρόμοια δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιηθεί από τις 6 ως τις 9 Μαρτίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης