Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Vattenfall δεν θα συμμετάσχει στον ολλανδικό διαγωνισμό για υπεράκτιο αιολικό πάρκολόγω του κορωναϊού

Η Vattenfall δεν θα συμμετάσχει στον ολλανδικό διαγωνισμό για υπεράκτιο αιολικό πάρκολόγω του κορωναϊού
"Υπάρχει υπερβολική αβεβαιότητα αυτή τη στιγμή για να πραγματοποιηθεί αυτό το είδος επενδυτικής απόφασης", δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Robert Portier

Η σουηδική εταιρεία κοινής ωφέλειας Vattenfall δεν θα συμμετάσχει στον ολλανδικό διαγωνισμό για πάρκο αιολικής ενέργειας 700 MW (MW) στη Βόρεια Θάλασσα λόγω της αβεβαιότητας που δημιούργησε η πανδημία του κοροναϊού, ανακοίνωσε την Πέμπτη 2.4.2020 η κρατική επιχείρηση.

Η Vattenfall κέρδισε τις δύο τελευταίες ολλανδικές προσφορές για αιολικά πάρκα ανοικτής θαλάσσης το 2018 και το 2019, τα οποία ήταν τα πρώτα που ανατέθηκαν χωρίς κρατικές επιδοτήσεις για την παραγόμενη ενέργεια.

"Υπάρχει υπερβολική αβεβαιότητα αυτή τη στιγμή για να πραγματοποιηθεί αυτό το είδος επενδυτικής απόφασης", δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Robert Portier.

"Έχουμε δει τη ζήτηση για πτώση της ενέργειας, καθώς πολλά καταστήματα είναι κλειστά και η βιομηχανική παραγωγή έχει υποχωρήσει, και δεν γνωρίζουμε πόσο θα παραμείνει αυτό. Επίσης, δεν γνωρίζουμε πως θα είναι η αγορά μετά από όλα αυτά ", είπε.

Ο Portier είπε ότι η Vattenfall προχώρησε με την κατασκευή των άλλων εκμεταλλεύσεων όπως είχε προγραμματιστεί, παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί λόγω της πανδημίας.

Ο τρέχων διαγωνισμός, ο οποίος διαρκεί μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, είναι ο τέταρτος από τους πέντε που υλοποιούν οι Ολλανδοί σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν 3.500 MW αιολικής ενέργειας στην ανοικτή θάλασσα μέχρι το 2023.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης