Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανυποχώρητη η Γερμανία, απορρίπτει τα corona bonds - Scholz: Άμεσα τα δάνεια από τον ESM

tags :
Ανυποχώρητη η Γερμανία, απορρίπτει τα corona bonds - Scholz: Άμεσα τα δάνεια από τον ESM
«Δεν χρειαζόμαστε μια Τρόικα να έρθει και να κάνει προτάσεις για το μέλλον, όπως έχουμε δει σε άλλες χώρες», τόνισε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ
Για άμεση παροχή των δανείων από τον ESM στα κράτη που χρειάζονται βοήθεια, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, χωρίς μακροχρόνιες επισκέψεις από την Τρόικα, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η Γερμανία αναζητά εναλλακτικούς τρόπους, μέσω του ESM, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση, καθώς εμφανίζεται ανυποχώρητη στη θέση της και απορρίπτει την έκδοση corona bonds.
Την έκδοση ευρωομολόγων ζητούν εννέα χώρες της Ευρωζώνης που έχουν πληγεί από την κρίση.

«Τα κράτη της Ευρωζώνης που χρειάζονται βοήθεια, πρέπει να την λάβουν άμεσα και να μην υποβληθούν σε μακροχρόνιες επισκέψεις από αξιωματούχους που θα προτείνουν διάφορες πολιτικές, όπως συνέβαινε κατά την περίοδο της κρίσης χρέους», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ARD.
Ο Scholz δήλωσε πεπεισμένος πως ο ESM διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία για να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η οποία έχει πλήξει σκληρά χώρες της ευρωζώνης όπως η Ιταλία και η Ισπανία.
«Έχουμε τη δυνατότητα να πούμε πως μπορούμε να κάνουμε κάτι προληπτικά», τόνισε, προσθέτοντας πως οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια θα πρέπει να συνοδεύεται από κανόνες, όμως πρέπει οι κανόνες αυτοί να αρμόζουν στην τρέχουσα κατάσταση, στην οποία οι πόροι απαιτούνται για την υγεία και για τη διασφάλιση θέσεων εργασίας.
«Από τη δική μου άποψη, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διασφαλιστεί πως αν μια χώρα πει πως θέλει να χρησιμοποιήσει αυτούς τους πόρους, δεν θα υπάρξουν ένας σωρός επιτρόπων που πάνε εκεί και πρώτα περνάνε εβδομάδες συζητώντας μαζί τους ως προς το πώς θα πρέπει να αλλάξουν τις πολιτικές τους τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο Scholz.
«Δεν χρειαζόμαστε μια Τρόικα να έρθει και να κάνει προτάσεις για το μέλλον, όπως έχουμε δει σε άλλες χώρες», τόνισε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, με το Reuters να επικαλείται την ελληνική διάσωση ως παράδειγμα.
Την Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire δήλωσε ότι πρέπει να βοηθήσει τις χώρες της Ευρωζώνης, με τους ελάχιστους δυνατούς όρους και χωρίς να στιγματίζονται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης