Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Οι εκτιμήσεις των Διεθνών Οίκων για την ενδεχόμενη μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Οι εκτιμήσεις των Διεθνών Οίκων για την ενδεχόμενη μείωση της παραγωγής πετρελαίου
Mια πρώτη αξιολόγηση για τις αναμενόμενες διαπραγματεύσεις

Τς εκτιμήσεις του για την πορεία των τιμών πετρελαίου, δημοσιοποιούν σημαντικοί διεθνείς Οίκοι, με βάση αυτά που αναδημοσιεύει το reuters.

Aναλυτικά:

COMMERZBANK

Η Σαουδική Αραβία πιθανότατα θα απαιτήσει μεγάλες περικοπές στην παραγωγή τόσο από τη Ρωσία όσο και από τις ΗΠΑ. Το σενάριο περικοπών της τάξεως των 10 εκατ. Bpd είναι απατηλό. Αν και οι συζητήσεις για πιθανή συνεργασία μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών υποστηρίζεται σε θεωρητικό επίπεδο, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το τοπίο στην αγορά πετρελαίου είναι νεφελώδες.

GOLDMAN SACHS

Δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά, οι διαφαινόμενες περικοπές είναι αναγκαίες και όχι εθελοντικές. Μια διαπραγμάτευση είναι "ακόμα και αν επιτευχθεί, η εφαρμογή της θα είναι καθυστερημένη και σταδιακή.

JBC ENERGY

Η όποια συνάντηση γίνει το επόμενο διάστημα δεν εγγυάται ένα επιτυχές αποτέλεσμα, στον βαθμό τουλάχιστον που πιστεύει ο Donald Trump. Μία περικοπή 10 εκατομμυρίων bpd θα απαιτούσε ουσιαστική συμμετοχή εκτός του ΟΠΕK. Η πλήρης αντιμετώπιση της πτώσης της ζήτησης απαιτεί «τιτάνια» προσπάθεια και για να λειτουργήσει, Σαουδική Αραβία και Ρωσία πρέπει να κλείσουν την παραγωγή τους, πράγμα απίθανο.

RYSTAD ENERGY, BJORNAR TONHAUGEN

Το ζήτημα για την αγορά πετρελαίου αυτή τη στιγμή είναι εάν θα έχουμε 10 εκατομμύρια bpd εθελοντικών περικοπών παραγωγής κατά το δεύτερο τρίμηνο ή καταναγκαστικές περικοπές παραγωγής.

STANDARD

Δεν πιστεύουμε ότι ο τερματισμός του πετρελαϊκού πολέμου είναι επικείμενος. O δρόμος για συμφωνία μπορεί να είναι μακρύς. Η εκτίμησή μας για την παγκόσμια πλεονασματική προσφορά τον Απρίλιο είναι 21,8 εκατομμύρια bpd και αναμένουμε ότι η υπέρβαση του Μαΐου θα είναι 19,5 εκατομμύρια bpd.

UBS

H πρόκληση των περικοπών έγκειται στην άρνηση της Σαουδικής Αραβίας να προχωρήσει σε μεμονωμένες ενέργειες. Απαιτεί την συμμετοχή και άλλων μεγάλων παραγωγών, όπως ο Κάναδάς και οι ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης