Ενέργεια

Η Halliburton μειώνει τις θέσεις εργασίας στις Η.Π.Α. λόγω πτώσης των τιμών του πετρελαίου

tags :
Η Halliburton μειώνει τις θέσεις εργασίας στις Η.Π.Α. λόγω πτώσης των τιμών του πετρελαίου

Οι περικοπές προσωπικού θα ξεκινήσουν αυτήν την εβδομάδα στην Οκλαχόμα και θα είναι μόνιμες

Η εταιρία παροχής υπηρεσιών πετρελαίου Halliburton, θα προχωρήσει στην περικοπή 350 θέσεων εργασίας στην Οκλαχόμα, σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε στην πολιτεία , εν μέσω της μεγάλης πτώσης των τιμών του πετρελαίου από την εξάπλωση του κοροναϊού και τον πόλεμο τιμών μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας.


Οι περικοπές προσωπικού θα μπορούσαν να ξεκινήσουν αυτήν την εβδομάδα στη μονάδα του Ντάνκαν, στην Οκλαχόμα, σύμφωνα με το έγγραφο, και θα είναι μόνιμες. Η μονάδα αναμένεται να παραμείνει ανοιχτή.

Οι εταιρείες ενέργειας έχουν μειώσει τις δαπάνες τους από τότε που οι τιμές του πετρελαίου φέτος υποχώρησαν περισσότερο από 60%, καθώς υποχώρησαν κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι, πολύ χαμηλότερα από το κόστος παραγωγής.

Η Halliburton, τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει 3.500 εργαζόμενους στο Χιούστον για να αντιμετωπίσει τις χαμηλές τιμές.

"Αυτή ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά είναι απαραίτητη δράση καθώς αντιμετωπίζουμε δύσκολες συνθήκες στην αγορά", δήλωσε η εκπρόσωπος Emily Mir.

Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου των ΗΠΑ διαπραγματεύονταν στις 27,29 δολάρια το βαρέλι τη Δευτέρα το πρωί, μειωμένα κατά 3,8% καθώς τα μέλη του ΟΠΕΚ + καθυστέρησαν μια συνάντηση για τις περικοπές στην παραγωγή.

H Denver, εταιρεία υδραυλικής διύλισης της Liberty Oilfield Services ανακοίνωσε επίσης μείωση του εργατικού δυναμικού την περασμένη εβδομάδα. Η Liberty ανακοίνωσε ότι θα μειώσει κατά 204 τις θέσεις εργασίας στη Βόρεια Ντακότα, επιπλέον από τις 183 που μείωσε στο Κολοράντο.

Οι μετοχές της Halliburton αυξήθηκαν κατά 2,2% στα $ 7,74. Η μετοχή σημείωνε απώλειες 68% σε ετήσια βάση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης