Χρηματιστήριο & Αγορές

Τα νέα χαρακτηριστικά που καθορίζουν τη συμπεριφορά των αγορών - Θετικά +3% η Wall Street

Τα νέα χαρακτηριστικά που καθορίζουν τη συμπεριφορά των αγορών -  Θετικά +3% η Wall Street
Οι αγορές γνωρίζουν ότι παρά τα έντονα υφεσιακά χαρακτηριστικά των τρεχόντων τριμήνων, σημαντικά πακέτα διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη

Παρά το ναυάγιο του Eurogroup οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές παρουσιάζουν λελογισμένες απώλειες ενώ η Wall ανέβηκε 3,4%.

Ήδη οι Δημοκρατικοί ζητούν  500 δισ νέο πακέτο . Παράλληλα ο Trump με το επιτελείο το ετοιμάζουν το σχεδιο για να ανοίξει και πάλι η οικονομία.

Παρά το γεγονός ότι οι Επενδυτικοί Οίκοι εκτιμούν και προβλέπουν ότι οι αγορές μπορεί να δοκιμάσουν νέα χαμηλά πριν βρεθούν σε μια μακροπρόθεσμη ανοδική τάση, οι απώλειες μέχρι τώρα είναι λελογισμένες.

Τα χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν τις κινήσεις των αγορών είναι τα εξής:

-Οι αγορές γνωρίζουν ότι παρά τα έντονα υφεσιακά χαρακτηριστικά των τρεχόντων τριμήνων, σημαντικά πακέτα διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι ΗΠΑ έχουν τον πρώτο λόγο με τις πρώτες χρηματοδοτήσεις για δάνεια μικρών επιχειρήσεων της τάξης των 80 δις. να έχουν τυποποιηθεί, πρόσθετα 250 δις. να βρίσκονται σε διαδικασία σύγκρισης από το Κογκρέσο για την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και νέο πακέτο στα 2 τρις να ετοιμάζεται για την ανανέωση των υποδομών στις ΗΠΑ.

- Το γεγονός ότι η ΕΚΤ προσδιόρισε τις ανάγκες της Ευρώπης στα 1,5 τρις αναδεικνύει και τα κεφάλαια που χρειάζεται να μπουν στις ευρωπαϊκές οικονομίες αυτό είναι κάτι που θα γίνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Άρα οι ευρωπαϊκές οικονομίες θα λάβουν σημαντικές βοήθειες .

-Το smart money βλέπει νέα πτώση στις αγορές. Αυτό έχει να κάνει ορθολογικά με την αποτύπωση βαθιάς ύφεσης, αναθεώρησης προς ζημιές για μεγάλες εισηγμένες παγκοσμίως και ενδεχόμενες χρεοκοπίες. Το ερώτημα είναι για τις ισορροπίες ανάμεσα στις μεγάλες διεθνείς αγορές, ποιοι έχουν ή δεν έχουν μετοχικές θέσεις. Δεδομένο είναι ότι η ρευστότητα είναι πολύ μεγάλη σε πολλά επενδυτικά σχήματα.

Ποιο είναι το βασικό ζήτημα

Παράλληλα, με ορίζοντα ενός έτους, όλοι γνωρίζουν ότι η ανάκαμψη των οικονομιών και των μεγάλων επιχειρήσεων είναι δεδομένη ενώ το βασικό ζήτημα το οποίο θα υπάρχει ως νέο στοιχείο είναι σε ποιο χρονικό ορίζοντα θα καλυφθούν τα ελλείμματα που δημιουργούνται στις μεγάλες οικονομίες και τι θα γίνει με το επιπλέον χρέος που θα δημιουργηθεί στις οικονομίες και τις επιχειρήσεις που θα λάβουν χρηματοδοτήσεις.
Εάν σε αυτά, υπάρξουν μακροπρόθεσμες διευθετήσεις, οι οποίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε φάση  προετοιμασίας, τότε ενδεχομένως οι αγορές να μην αντιδράσουν με τον παραδοσιακό τρόπο που περιμένουν ορισμένοι Οίκοι.

Οι κεντρικές τράπεζες θα παίξουν ρόλο παρέμβασης στα χρηματιστήρια, αν δεν το κάνουν ήδη στοιχεί ανασχετικό για νέες μεγάλες πτωτικές τάσεις.

Η εξέλιξη του ελέγχου διασποράς του ιού σε συνδυασμό με την προσδοκία εύρεσης του φαρμάκου ή φαρμάκων θα είναι επίσης καταλυτική για την πορεία των αγορών

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης