Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Δεν αρκεί η περικοπή 10 bpd για να ισορροπήσει η παγκόσμια αγορά πετρελαίου, σύμφωνα με την Goldman Sachs

Δεν αρκεί η περικοπή 10 bpd για να ισορροπήσει η παγκόσμια αγορά πετρελαίου, σύμφωνα με την Goldman Sachs
Οι διαρκείς περικοπές εφοδιασμού θα δημιουργούσαν μια ανοδική πορεία προς την πρόβλεψη του Brent τον Οκτώβριο του 2020, ύψους 40 δολαρίων το βαρέλι

Μια περικοπή της τάξεως 10 εκατ. Βαρέλια ανά ημέρα για την παραγωγή πετρελαίου, δεν θα ήταν αρκετή για να βελτιωθούν οι ισορροπίες στην παγκόσμια αγορά του μαύρου χρυσού, σύμφωνα με εκτίμηση της Goldman Sachs, που αναμεταδίδει το Reuters.

Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή στην αγορά, καθώς σήμερα είναι προγραμματισμένη η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του ΟΠΕΚ+ και της Ρωσίας με στόχο μια παγκόσμια συμφωνία μείωσης της παραγωγής πετρελαίου, προκειμένου να στηριχθούν οι τιμές.Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι πολύ πιθανός ένας συμβιβασμός, υπό τον όρο  ωστόσο ότι η συμφωνία θα περιλαμβάνει και την συμμετοχή των ΗΠΑ στη μείωση της παραγωγής.
Μια συνολική μείωση 10 εκατομμυρίων bpd θα απαιτούσε επιπλέον 4 εκατομμύρια bpd για μείωση της προσφοράς μέσω του τερματισμού της παραγωγής λόγω χαμηλών τιμών, επισημαίνει η Goldman.
Ενώ η πιθανότητα μιας συμφωνίας από τους κορυφαίους παραγωγούς θα μπορούσε να υποστηρίξει τις τιμές στις "επόμενες μέρες", τελικά θα οδηγήσει σε χαμηλότερες τιμές, ανέφερε η τράπεζα, προβάλλοντας κινδύνους επί τα χείρω για τη βραχυπρόθεσμη πρόβλεψή της στα 20 δολ.ανά βαρέλι .

Ανοδική τροχιά προσεχώς

Οι διαρκείς περικοπές εφοδιασμού θα δημιουργούσαν μια ανοδική πορεία προς την πρόβλεψη του Brent τον Οκτώβριο του 2020, ύψους 40 δολαρίων το βαρέλι.
Οι κύριες περιπτώσεις που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν μια συμφωνία του OPEC + είναι οι συζητήσεις σχετικά με την περικοπή της παραγωγής και τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών, ανέφερε η Goldman, προσθέτοντας ότι αυτοί οι παράγοντες δεν θα "εκτροχιάσουν μια τελική συμφωνία".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης