Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η Νορβηγία θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου εάν εφαρμοστεί η συμφωνία OPEC +

Η Νορβηγία θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου εάν εφαρμοστεί η συμφωνία OPEC +
Οποιαδήποτε περικοπή θα είναι μονομερής και δεν αποτελεί μέρος ενός επίσημου συμφώνου δήλωσε η υπουργός ενέργειας της χώρας
Η Νορβηγία, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στη Δυτική Ευρώπη, άφησε να εννοηθεί την Παρασκευή 10.4.2020 ότι θα μπορούσε να μειώσει την παραγωγή της εάν η συμφωνία του ΟΠΕΚ + υλοποιηθεί όπως είχε προγραμματιστεί.


Η Υπουργός Πετρελαίου και Ενέργειας της Νορβηγίας Tina Bru συμμετέχει στην τηλεδιάσκεψη της G20   για να συζητήσει την κατάσταση στην αγορά ενέργειας μετά από την κατάρρευση της ζήτηση και των τιμών που επλήγησαν από την κρίση του κοροναϊού.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου της εκτός ΟΠΕΚ,  Νορβηγίας ανήλθε σε 1,75 εκατομμύρια bpd το Φεβρουάριο, αυξημένη κατά 26% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Συμπεριλαμβανομένων των υγρών συμπύκνωσης και φυσικού αερίου (NGL), η παραγωγή ήταν 2,1 εκατομμύρια bpd.

Στη συνάντηση της G20, η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία και οι σύμμαχοί τους θα πιέσουν το Μεξικό να συνάψει συμφωνία για περικοπές παραγωγής ισοδύναμες με το 10% των παγκόσμιων προμηθειών και θα ωθήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους παραγωγούς να αφαιρέσουν το 5%.

Τα σχέδια για περικοπές του ΟΠΕΚ +  σκόνταψαν στις  συνομιλίες της Πέμπτης, όταν το Μεξικό αρνήθηκε να υπογράψει.

Η  Bru δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Νορβηγία θα εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής αν υπάρξει παγκόσμια συμφωνία  για τον περιορισμό της προσφοράς από μεγάλους παραγωγούς, αλλά δήλωσε ότι οποιαδήποτε περικοπή θα είναι μονομερής και δεν αποτελεί μέρος ενός επίσημου συμφώνου.

"Αν υποτεθεί ότι η συμφωνία μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ + εφαρμόζεται, θα υπάρξει μια βάση για τη Νορβηγία να εξετάσει μια τέτοια μονομερή περικοπή. Στο πλαίσιο αυτό, η σημερινή υπουργική συνάντηση των G20 είναι επίσης σημαντική ", ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης