Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορυφώνεται το πρόβλημα του COVID στις ΗΠΑ - Η FED έτοιμη για ο,τι χρειάζεται, η εικόνα του S&P - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι 50 Πολιτείες

tags :
Κορυφώνεται το πρόβλημα του COVID στις ΗΠΑ - Η FED έτοιμη για ο,τι χρειάζεται, η εικόνα του S&P  - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι 50 Πολιτείες
Ξεκινά εβδομάδα αποτελεσμάτων - Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για την πορεία του S&P
Οι ΗΠΑ είναι η πρώτη χώρα σε απώλειες του Κορωνοϊού ξεπερνώντας τις 20000 απώλειες.
Τα κρούσματα κορυφώνονται και οι ΗΠΑ στο συνολό τους τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Αυτό επιτρέπει στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης να παραχωρεί πρόσβαση σε πολιτείες και περιοχές, που πλήττονται από την πανδημία σε ομοσπονδιακούς πόρους για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Την ίδια ώρα και ενώ ο Trump έχει μεταθέσει το σχέδιο ανοίγματος της οικονομίας πιθανώς και μετά την 1η Μαϊου η Wall έκλεισε την εβδομάδα που πέρασε, με μια απόδοση από τις καλύτερες των τελευταίων δεκαετιών και ειδικότερα από το 1974.
Μετά τα μέτρα ύψους 2,3 τρισ δολ την περασμένη Πέμπτη η FED είναι έτοιμη για πρόσθετες κινήσεις.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC η FED παρά το γεγονός ότι έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αργά ή γρήγορα θα προχωρήσει και σε άλλα όπλα.
Συγκεκριμένα θα αγοράσει ETF s μετοχών όπως έγινε στο παρελθόν με την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας.
Αυτό που ήδη έχει καταγραφεί την τελευταία εβδομάδα είναι θέμα χρόνου να υλοποιηθεί.
Το 85% των εταιριών μέσης κεφαλαιοποίησης φαίνονται υπερδανεισμένες πλέον λόγω της κρίσης και αυτό έχει να κάνει με την κρίσιμη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Όσο διαρκεί το lockdown τόσο το πρόβλημα θα επιδεινώνεται σύμφωνα με τος αναλυτές.
Οι επιχειρήσεις αναζητούν εναλλακτικές λύσεις σε σχέση με τις τράπεζες στον τομέα της χρηματοδότησης
Χρειάζονται ελεύθερες και ανοιχτές χρηματοδοτήσεις, λένε παράγοντες της αγοράς και όχι δάνεια που θα πρέπει να επιστραφούν.
Ο Powel έχει πλέον την πλήρη αποδοχή της αγοράς η οποία βλέπει ότι έχει ξεπεράσει σε ποσοτικά μέτρα αλλά και ταχύτητα τις αντιδράσεις του 2008 - 2009.
Τα τεχνικά στοιχεία παράλληλα δείχνουν ότι όποτε ο S&P έχει κινηθεί σε 22 συνεδριάσεις μέσα σε 7 εβδομάδες με διακύμανση μεγαλύτερη του + - 3% ακολουθεί υψηλή απόδοση
Αυτό συνέβη 2 φορές το 1932 και το 2008 με αποδόσεις αντίστοιχα 27% και 40%.

Εβδομάδα αποτελεσμάτων ξεκινά


Η εβδομάδα που έρχεται είναι εβδομάδα στην οποία ξεκινά η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων
, άρα για κάποιους προσφέρεται για διορθωτικές κινήσεις σύφωνα με ορισμένους αναλυτές, παράλληλα θα δημσιοποιηθούν στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή, τις λιανικές πωλήσεις καθώς και της εμπιστοσύνης στις κατασκευές σπιτιών.
Επίσης αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, κατασκευές για νέες οικίες και οικοδομικές άδειες.

Στα τρέχοντα επίπεδα του S&P στις  2789 μονάδες το P/E εκτιμάται στο 19 με μέσα κέρδη ανά μετοχή τα 140 δολάρια, νούμερο ιστορικά υψηλό σε σχέση με το 16,7 που είναι ο μέσος όρος της τελευταίας 5ετίας.
Και κατά το market watch και αναλυτές που κάνουν εκτιμήσεις πέφτει στο 12 σε αντίστοιχες κρίσεις, πόσο μάλλον τώρα που θα υπάρξει βάθος και διάρκεια.
Σύμφωνα με αναλυτές της UBS στα μέσα Απριλίου θα έχουμε την κορύφωση των κρουσμάτων, στα μέσα Μαϊου θα έχουμε τα μέτρα χαλάρωσης και στο β εξάμηνο του τρέχοντος έτους θα έχουμε το ρημπάουντ στα κέρδη που θα κρατήσει και το 2021.
Η σημερινή τιμή του S&P στα 2750  είναι και αυτή που δίνει η RBC έχοντας μέσα κέρδη ανά μετοχή στα 135 δολάρια για το 2020.
Έχει υποβαθμίσει τον στόχο από τις 3250 μονάδες για το 2020  και το 2021 προβλέπει άνοδο κερδών ανά μετοχή στα 153 δολάρια, που δίνουν ένα μέσο P/E 18.
Aπό την άλλη πλευρά υπαρχουν και εκείνοι που προβλέπουν ότι η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων θα οδηγήσει την αγορά να τεστάρει τα χαμηλά των 2100 μονάδων.


Η Έκτακτη Ανάγκη


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τίθεται κάθε πολιτεία στις ΗΠΑ, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού σαρώνει τη χώρα, που πέρασε πρώτη στον κατάλογο των χωρών με τα περισσότερα θύματα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ενέκρινε το σχετικό διάταγμα, που έρχεται 22 μέρες μετά την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης της Νέας Υόρκης.
Και οι 50 πολιτείες τίθενται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σημειώνει το CNBC.
Αυτό επιτρέπει στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης να παραχωρεί πρόσβαση σε πολιτείες και περιοχές, που πλήττονται από την πανδημία σε ομοσπονδιακούς πόρους για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης