Ξεκινά στον Δήμο Αλεξανδρούπολης η κατασκευή σταθμού και δικτύων τηλεθέρμανσης μέσω γεωθερμίας

Ξεκινά στον Δήμο Αλεξανδρούπολης η κατασκευή σταθμού και δικτύων τηλεθέρμανσης μέσω γεωθερμίας

Υπεγράφη την Παρασκευή (10/04) από τον Δήμο και τον ανάδοχο η σύμβαση του έργου

Υπεγράφη την Παρασκευή (10/04) από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης​​ κ.​​ Γιάννη Ζαμπούκη και τον ανάδοχο​​ η​​ σύμβαση του έργου​​ «Κατασκευή Θερμικού Σταθμού και δικτύων Τηλεθέρμανσης αγροτικών θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων και​​ κτιρίων», παρόντων της Αντιδημάρχου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων​​ και Τραϊανούπολης κας​​ Ελένης Ιντζεπελίδου και του πρώην αντιδημάρχου​​ κ.​​ Γιάννη Φαλέκα.

Πρόκειται για ένα έργο​​ αρχικού​​ προϋπολογισμού​​ 6,2 εκατ. ευρώ.​​ Η θερμική ισχύς του πεδίου υπολογίζεται περίπου σε 10 MW εκ των οποίων τα​​ 9 MW θα χρησιμοποιούνται για τη​​ τηλεθέρμανση θερμοκηπίων σε 3 αγροτικές περιοχές.​​ Το υπόλοιπο 1 MW θα χρησιμοποιηθεί για τη​​ τηλεθέρμανση 16 δημοτικών κτιρίων στα οποία συμπεριλαμβάνονται και όλα τα οικήματα του Χωριού SOS για το οποίο ο Δήμος έχει αναλάβει την παροχή θέρμανσης. Το συνολικό μήκος του​​ πρωτεύοντος και δευτερεύοντος​​ δικτύου τηλεθέρμανσης θα είναι 12​​ χλμ.

 

«Ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις των καιρών, η​​ νέα δημοτική αρχή με​​ τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζαμπούκη έχει θέσει ως προτεραιότητα, την ανάδειξη του δήμου​​ ως ενεργειακού κόμβου. Στόχος είναι,​​ οι μελέτες που ωριμάζουν τόσα χρόνια,​​ να γίνουν έργα που θα απολαύσουν οι πολίτες», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

 

www.worldenergynews.gr

​​

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης