Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η συμφωνία του OPEC+ εξασφάλισε εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε ΗΠΑ και Ρωσία

Η συμφωνία του OPEC+ εξασφάλισε εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε ΗΠΑ και Ρωσία
Βήμα προόδου η συγκεκριμένη συμφωνία για την παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου

Εκατομμύρια θέσεις εργασίας εξασφαλίστηκαν από τη συμφωνία του ΟPEC+, σύμφωνα με τα όσα είπε στο CNBC, ο διευθύνων Σύμβουλος του ρωσικού κρατικού επενδυτικού ταμείου RDIF,  Kirill Dmitriev.
Μάλιστα, ο Dmitriev χαρακτήρισε μετριοπαθές το tweet του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, περί «σωτηρίας εκατοντάδων χιλάδων θέσεων εργασίας στον τομέα της ενέργειας στις ΗΠΑ».
Αντίθετα, πιστεύει πως περισσότερες από 2 εκατ. θέσεις διασφαλίστηκαν μετά από αυτή τη συμφωνία. «Ο συνολικός αριθμός εργασιών στις ΗΠΑ η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι 10 εκατομμύρια. Αλλά αν προσθέσουμε και άλλες βιομηχανίες, τότε μιλάμε για ένα απίστευτο αριθμό. Παράλληλα, το ίδιο θα συμβεί και στη Ρωσία» πρόσθεσε ο Ρώσος CEO.
Ενώ τα δείγματα αναφοράς πετρελαίου είναι ακόμα χαμηλότερα κατά περισσότερο από 50% από την αρχή του έτους, ο Dmitriev της RDIF δήλωσε ότι η συμφωνία του ΟΠΕΚ + υποστηρίζει δραματικά τις τιμές του πετρελαίου. «Χωρίς αυτή τη συμφωνία, οι τιμές του πετρελαίου θα είχαν πέσει πολύ κάτω από τα 10 δολ/βαρέλι» είπε χαρακτηριστικά.

Στα 15 bpd οι πραγματικές περικοπές πετρελαίου

Ξεχωριστά, είπε ότι πίστευε πως η συνολική μείωση του εφοδιασμού με πετρέλαιο θα είναι πάνω από 15 εκατομμύρια bpd εάν συμπεριληφθούν άλλοι παραγωγοί εκτός του ΟΠΕΚ +. Θα μπορούσαμε να έχουμε περαιτέρω συμφωνίες και ανακοινώσεις από τα μέλη της G-20. Αυτό όμως δεν αναιρεί την πολύ καλή συμφωνία που επιτεύχθηκε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης