Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Προς επιβολή περικοπής κατά 20% της πετρελαϊκής παραγωγής στις ΗΠΑ

Προς επιβολή περικοπής κατά 20% της πετρελαϊκής παραγωγής στις ΗΠΑ
Oι προτάσεις για επιβολή δασμών ή υποχρεωτικών περικοπών στην παραγωγή, θα οδηγήσουν σε  ασύμμετρες επιπτώσεις για τον ανταγωνισμό μεταξύ των αμερικανικών πολιτειών και των πετρελαιοπαραγωγών χωρώ

Η Αρχή της Εποπτείας του αμερικάνικου πετρελαίου από το Τέξας (Railroad Commission of Texas) επικεφαλής της οποίας είναι ο Ryan Sitton προχωρεί σήμερα σε εισήγηση, η οποία θα αποφασίσει την μείωση της αμερικάνικης παραγωγής για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1970.
Καθώς μάλιστα εξαντλούνται οι αποθηκευτικοί χώροι στην αμερικανική αγορά, ο κ. Sitton ένας από τους τρεις επιτρόπους σημείωσε ότι σημαντικές περικοπές μπορούν να αποτρέψουν την κατάρρευση της πετρελαϊκής βιομηχανίας. 
Μια τόσο ριζοσπαστική απόφαση που απαιτεί να συμφωνήσουν οι δύο από τους τρεις επιτρόπους που συμμετέχουν στην RCC ζυγίζεται απέναντι σε μια τεράστια πίεση που ασκείται σε παγκόσμιο επίπεδο για περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου ώστε να ισορροπήσουν οι αγορές.
Η αυριανή απόφαση της RCC, που έχει την δυνατότητα να επιβάλλει περικοπές παραγωγής στο κράτος, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια απόφαση που θα υποχρεώσει τους μεγάλους πετρελαιοπαραγωγούς να περικόψουν την παραγωγή κατά 20% από την 1η Μαΐου του 2020.
Η Exxon δεν φαίνεται να υποστηρίζει την ιδέα καθώς σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος εξόρυξης (shale) Staale Gjervik για την ελεύθερη αγορά θα πρέπει από μόνες τους οι εταιρείες να προσαρμόσουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την υπερπροσφορά που κυριαρχεί.
Επίσης, σημείωσε ότι οι προτάσεις για επιβολή δασμών ή υποχρεωτικών περικοπών στην παραγωγή, θα οδηγήσουν σε  ασύμμετρες επιπτώσεις για τον ανταγωνισμό μεταξύ των αμερικανικών πολιτειών και των πετρελαιοπαραγωγών χωρών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης