Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Σταϊκούρας: Βαθειά ύφεση στην ελληνική οικονομία - Σταδιακή επανεκκίνηση από τον Μάιο

Σταϊκούρας: Βαθειά ύφεση στην ελληνική οικονομία - Σταδιακή επανεκκίνηση από τον Μάιο
Προς παράταση της προστασίας για την α΄κατοικία, παρά τις αντιρρήσεις των θεσμών
Για σταδιακή επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας από τον Μάιο έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά FM.
Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση των ελληνικών τραπεζών.
Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, οι ελληνικές τράπεζες είναι σε καλή κατάσταση, ενώ δεν παρατηρείται εκροή καταθέσεων εν μέσω της κρίσης που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός.
Ο υπουργός εκτιμά ότι οι τράπεζες θα είναι σε θέση να προσφέρουν ευκολίες με τα δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αναμένεται να αυξηθούν, ωστόσο αντιμετώπιση όσων επλήγησαν από την κρίση θα είναι πολύ διαφορετική από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που «θα συνεχίσουμε να κυνηγάμε», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. .
Όσον αφορά την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, ο υπουργός εκτίμησε ότι παρά τις αντιρρήσεις τω θεσμών, περί το τέλος του μήνα θα καταφέρουμε να έχουμε μια νέα παράταση με ένα ενδιάμεσο καθεστώς.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, τις επόμενες 5 με 10 ημέρες θα ανακοινωθούν ειδικές στοχευμένες παρεμβάσεις για κλάδους όπως ναυτιλία, ιδιωτική υγεία, ακτοπλοΐα, μεταφορές, ενέργεια, κάποια περιουσιακά στοιχεία του Υπερταμείου, πρωτογενή τομέα και τουρισμό (με διαχωρισμό σε τουρισμό 12 μηνών και σε εποχικό).
Ο Χρήστος Σταϊκούρας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, ωστόσο επανέλαβε ότι η ύφεση θα είναι βαθειά.
«Δεν είμαι σε θέση να πω το μέγεθός της, όπως καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί να το πράξει», τόνισε και ανέφερε την εκτίμηση για ύφεση της τάξης του 5% με 10% που ισχύει για όλα τα κράτη της ΕΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης