Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου θα παράγει απολυμαντικά για την καταπολέμηση του κοροναϊού

Ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου θα παράγει απολυμαντικά για την καταπολέμηση του κοροναϊού
Ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας η Lukoil, έχει αρχίσει  να παράγει αντισηπτικά στις εγκαταστάσεις της στη δυτική Σιβηρία

Η εταιρεία διύλισης TANECO, που ανήκει στον μεσαίου μεγέθους παραγωγό πετρελαίου της Ρωσίας, Tatneft, έχει ξεκινήσει την παραγωγή απολυμαντικού χεριών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ανέφερε η εταιρεία.

Την Τρίτη 14.3.2020, η Ρωσία ανέφερε 2.774 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού, νέο ρεκόρ ημερήσιας αύξησης, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε εθνικό επίπεδο σε 21.102, ανέφερε το κέντρο για τον κορωνοϊό της χώρας. Ο αριθμός των θανάτων ήταν 170.

Όπως και πολλές χώρες, η Ρωσία αντιμετωπίζει έλλειψη ιατρικών μασκών και απολυμαντικών μετά από μια αύξηση της ζήτησης από νοσοκομεία και πολίτες.

Η ΤΑΝΕΚΟ βρίσκεται στην περιοχή του ποταμού Βόλγα της Ρωσίας, περίπου 1.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Ο γενικός διευθυντής της, Ilshat Salakhov, δήλωσε στην ιστοσελίδα της εταιρείας ότι είχε αρχίσει να παράγει 2,5 τόνους απολυμαντικών χεριών ημερησίως, με ικανότητα να αυξάνεται σε 7,5 τόνους την ημέρα.

Νωρίτερα, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας Lukoil, άρχισε να παράγει αντισηπτικά στις εγκαταστάσεις της στη δυτική Σιβηρία.

Η ζήτηση πετρελαιοειδών από τα διυλιστήρια που κατά κανόνα ππαράγουν εν τω μεταξύ έχει κατακρημνιστεί, καθώς οι σκληροί περιορισμοί στη μετακίνηση ανά τον κόσμο σε μια προσπάθεια να περιορισθεί η εξάπλωση του κοροναϊού έχουν καταστρέψει τη ζήτηση καυσίμων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης