Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Gazprom θα καταβάλει μέρισμα 0,2 δολάρια ανά μετοχή για το 2019

Η Gazprom θα καταβάλει μέρισμα 0,2 δολάρια ανά μετοχή για το 2019

Ο ρωσικός γίγαντας φυσικού αερίου Gazprom θα προτείνει πληρωμή μερίσματος 15,24 ρούβλια (0,2083 $) ανά μετοχή για το 2019, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax την Τρίτη 14.4.2020, επικαλούμενο πηγές.

Η Gazprom την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι ήθελε να επιτύχει θετική ελεύθερη ταμειακή ροή φέτος και δεσμεύτηκε για τη νέα της πολιτική μερισμάτων.

Πριν μερικές μέρες η Gazprom ανέβασε σε 1 δισ. ευρώ στον πρώτο διετές ευρωομόλογο σε ευρώ, περιορίζοντας τη διάρθρωση των αποδόσεων δύο φορές την ημέρα λόγω της έντονης ζήτησης των επενδυτών, ανέφερε εκπρόσωπος της Gazprombank .

Οι επενδυτές επικεντρώνονταν στη Gazprom επειδή οι ρωσικοί κρατικοί δανειοδότες δοκιμάζουν συχνά το συναίσθημα της αγοράς μπροστά σε πιθανό κυρίαρχο ζήτημα.

Η Gazprombank ανέφερε ότι το ένα τρίτο των επενδυτών προέρχονται από τη Ρωσία, ενώ το ένα τέταρτο προέρχεται από τη Γερμανία.

Οι επενδυτές από το Ηνωμένο Βασίλειο επενδυτές αντιπροσώπευαν το 10-15%, από τη Γαλλία το 10-11% και από την Ελβετία το 6-7%. Υπήρξαν επενδυτές από την Ασία και από υπεράκτιους λογαριασμούς των Η.Π.Α.

Η Gazprom αξιοποίησε για τελευταία φορά την αγορά το 2018 για το χαρτοφυλάκιο που έχει εκδοθεί σε ευρώ, με την τιμολόγηση της denergyοκταετούς έκδοσης με απόδοση 2,5% και εξαετή ευρωομόλογα με απόδοση 2,95%, σύμφωνα με την Promsvyazbank.

Η Gazprom άνοιξε βιβλία παραγγελιών για τη συμφωνία την Τετάρτη με αρχική απόδοση περίπου 3,375%, η οποία περιορίσθηκε σε 3,125%, αφού η ζήτηση ξεπέρασε τα 2,3 δισ. Ευρώ. Όταν η συνολική ζήτηση αυξήθηκε στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, η Gazprom μείωσε την τελική απόδοση σε 2,95%, δήλωσε η IFR.

Εκτός από τη Gazprombank, η Gazprom όρισε JPMorgan και UniCredit ως bookrunners για το πενταετές τεύχος.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης