Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας: Οι παγκόσμιες περικοπές πετρελαίου θα μπορούσαν να φτάσουν τα 20 εκατ. βαρέλια την ημέρα

Υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας: Οι παγκόσμιες περικοπές πετρελαίου θα μπορούσαν να φτάσουν τα 20 εκατ. βαρέλια την ημέρα

«Δεν θα εκπλαγώ αν οι φυσικές μειώσεις είναι ακόμη πιο σοβαρές καθώς προχωράμε στους επόμενους μήνες », δήλωσε ο πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman στους Financial Times

Οι παγκόσμιες περικοπές παραγωγής πετρελαίου θα μπορούσαν να φτάσουν τα 20 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, συμπεριλαμβανομένης της αναγκαστικής μείωσης της παραγωγής, όπoy είναι ήδη σε εξέλιξη στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman, στους Financial Times.

«Εάν οι τιμές παραμείνουν στα όρια των 35 $ - 40 $ το βαρέλι. . . Δεν θα εκπλαγώ αν οι φυσικές μειώσεις είναι ακόμη πιο σοβαρές καθώς προχωράμε στους επόμενους μήνες », δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας.

Οι πιθανότητες είναι ότι οι τιμές θα παραμείνουν χαμηλές: οι traders πετρελαίου δεν αντέδρασαν με πολύ ενθουσιασμό στις ειδήσεις ότι ο ΟΠΕΚ + θα μειώσει την παραγωγή κατά 9,7 εκατομμύρια bpd από τον Μάιο, ούτε ενθαρρύνουν την απόφαση των παραγωγών της G20 να προσθέσουν τους δικούς τους περιορισμούς που θα φέρει τη συνολική μείωση της παγκόσμιας προσφοράς σε πάνω από 13 εκατομμύρια bpd.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Neft είπε ότι οι τιμές θα μπορούσαν να αυξηθούν στα 40-45 $ μόνο σε ένα σενάριο με τις καλύτερες περιπτώσεις και θα συνέβαινε μόνο προς το τέλος του έτους.

Οι φυσικές μειώσεις συμβαίνουν ήδη: οι παραγωγοί στη Βόρεια Ντακότα μειώνουν γεωτρήσεις και πηγάδια, και οι ρυθμιστές ενέργειας του Τέξας σκέφτονται να προχωρήσουν σε ακούσιες περικοπές για τις οποίες επιμένουν οι μικρότεροι παραγωγοί.

Η κρίση προκλήθηκε εν μέρει από τη δήλωση της Σαουδικής Αραβίας για πόλεμο τιμών εναντίον της Ρωσίας τον περασμένο μήνα, όταν ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την προσφορά πετρελαίου στα 12,3 εκατομμύρια bpd. Ήδη ήδη τεταμένη από την αυξανόμενη απειλή του κορωνοϊού, οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σχεδόν αμέσως μόλις έγινε γ.νωστή η ανακοίνωση

«[Η συμμετοχή σε έναν πόλεμο τιμών] ήταν μια ανεπιθύμητη απομάκρυνση από το τέλος μας, αλλά έπρεπε λόγω της επιθυμίας μας να κερδίσουμε κάποια έσοδα σε σχέση με το να μην κάνουμε τίποτα», δήλωσε ο πρίγκιπας Abdulaziz στο FT, προσθέτοντας ότι παρά τον πόλεμο των τιμών η Σαουδική Αραβία δεν είχε «κάποια σαδιστική προσέγγιση για τον θάνατο του ανταγωνισμού».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης