Αυξάνονται οι «πράσινες» επενδύσεις της Shell στις ΑΠΕ - Μείωση των εκπομπών CO2 κατά 65% ως το 2050

Αυξάνονται οι «πράσινες» επενδύσεις της Shell στις ΑΠΕ - Μείωση των εκπομπών CO2 κατά 65% ως το 2050
Η Shell θα επιτύχει τον στόχο καθαρού μηδενισμού έως και πριν από το 2050, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που θέτει

Περαιτέρω επενδύσεις στις ΑΠΕ, σχεδιάζει να κάνει η Shell στο πλαίσιο των προσπαθειών για μηδενικές εκπομπές CO2 έως το 2050 ή και νωρίτερα.
Ο ολλανδικός πετρελαϊκός κολοσσός υπογράμμισε πως οι «ωριμάζουσες» δαπάνες για πράσινη ηλεκτρική ενέργεια ήταν μεταξύ «πολλών επιλογών» για τη μείωση του καθαρού αποτυπώματος άνθρακα.Η εταιρεία, η οποία έχει ήδη επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές, συμπεριλαμβανομένης της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας Borssele 3 & 4 στη Βόρεια Ολλανδία, δήλωσε επίσης ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να θεσπίσουν μακροπρόθεσμη πολιτική για την υποστήριξη της ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Νέοι στόχοι

Συνολικά, η Shell στοχεύει στη μείωση του καθαρού αποτυπώματος άνθρακα των προϊόντων που πουλάει κατά 65% έως το 2050, αντί του 50%.
Η Shell θα επιτύχει τον στόχο καθαρού μηδενισμού έως και πριν από το 2050, παράγοντας και πωλώντας περισσότερα προϊόντα με αποτύπωμα μηδενικού άνθρακα ή χαμηλότερου άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των βιοκαυσίμων και του υδρογόνου.
«Οι προσδοκίες της κοινωνίας έχουν μετατοπιστεί γρήγορα στη συζήτηση σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Η Shell πρέπει τώρα να προχωρήσει περισσότερο με τις δικές μας φιλοδοξίες, γι 'αυτόν τον λόγο στοχεύουμε να είμαστε μια επιχείρηση ενέργειας με εκπομπές μηδενικών εκπομπών έως το 2050 ή νωρίτερα. Η κοινωνία και οι πελάτες μας δεν περιμένουν τίποτα λιγότερο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος Ben van Beurden.
Τέλος, ο CEO της εταιρείας πρόσθεσε πως «Παρά την πανδημία του κορωνοϊού, πρέπει να διατηρήσουμε τους μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς μας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης