Πετρέλαιο

Δέσμευση Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας για τήρηση της συμφωνίας του OPEC+

Δέσμευση Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας για τήρηση της συμφωνίας του OPEC+
Η Μόσχα και το Ριάντ είναι επίσης πεπεισμένοι πως και τα υπόλοιπα κράτη – μέλη του ΟΠΕΚ+ και άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες, θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους

Οι υπουργοί Ενέργειας της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας συνομίλησαν και επιβεβαίωσαν πως οι δύο χώρες θα τηρήσουν τους όρους της συμφωνίας του ΟΠΕΚ+.
Συνομιλία μεταξύ του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, και του Σαουδάραβα ομόλογου του, πρίγκιπα Αμπντουλαζίζ Μπιν Σαλμάν, διεξήχθη δια τηλεφώνου, με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν πως θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και θα εφαρμόσουν όσα προβλέπει η νέα συμφωνία του ΟΠΕΚ+.
Μεταξύ των δύο υπουργών επιβεβαιώθηκε επίσης, πως οι δύο χώρες, αν παραστεί ανάγκη, θα λάβουν περαιτέρω μέτρα ώστε να σταθεροποιήσουν την αγορά πετρελείου, σε συνεργασία και με άλλα κράτη.
Σε κοινή ανακοίνωση, οι δύο πλευρές σημείωσαν πως η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία έκαναν σπουδαία δουλειά για την επίτευξη μιας ιστορικής συμφωνίας, για την σταθεροποίηση της πετρελαϊκής αγοράς.
Η Μόσχα και το Ριάντ είναι επίσης πεπεισμένοι πως και τα υπόλοιπα κράτη – μέλη του ΟΠΕΚ+ και άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες, θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης