Φυσικό Αέριο

Συνομιλίες για δάνειο 8 δισ.δολ. σε κοινοπραξία που διεκδικεί αγωγό φυσικού αερίου της ADNOC

Συνομιλίες για δάνειο 8 δισ.δολ. σε κοινοπραξία που διεκδικεί αγωγό φυσικού αερίου της ADNOC

Στην κοινοπραξία περιλαμβάνονται η GIP, η Brookfield Asset Management και η ιταλική Snam

 

Κοινοπραξία, μεταξύ των οποίων και η αμερικανική Global Infrastructure Partners (GIP), βρίσκεται σε συνομιλία με τράπεζες για δάνειο 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να στηρίξει την επένδυσή τους στον αγωγό φυσικού αερίου του Abu Dhabi National Oil Co (ADNOC) προσφορά για τον οποίο πρόκειται να καταθέσει σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Οι συνομιλίες με τις τράπεζες συνεχίζονταν για εβδομάδες και δεν ήταν σαφές πότε θα ολοκληρωθεί η συμφωνία, ιδίως εν μέσω δύσκολων συνθηκών της αγοράς και της πτώσης των τιμών του πετρελαίου, δήλωσε μια από τις πηγές.

Στην κοινοπραξία περιλαμβάνονται η GIP, η Brookfield Asset Management και η ιταλική εταιρεία Snam, με την GIP να είχε μακράν το μεγαλύτερο μερίδιο στην κοινοπραξία σύμφωνα με το Reuters.

Περισσότερες από 20 τράπεζες συμμετείχαν στις συζητήσεις, ανέφερε μια πηγή.

Η BlackRock, μαζί με την KKR & Co, πέρυσι αγόρασε μερίδιο 40% στους αγωγούς πετρελαίου ADNOC για 4 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς ο πετρελαϊκός γίγαντας του Αμπού Ντάμπι δημιουργεί επενδυτικές συνεργασίες για να συγκεντρώσει μετρητά σε μια εποχή χαμηλότερων τιμών του πετρελαίου.

Η ADNOC προσέλαβε την Bank of America Merrill Lynch και Mizuho πέρυσι για να διαχειρισθούν τη μίσθωση των περιουσιακών στοιχείων του αγωγού φυσικού αερίου, η οποία είχε αξία εκτιμώμενη έως και 15 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφεραν πηγές στο Reuters εκείνη την εποχή.

Οι επενδύσεις KKR και BlackRock του περασμένου έτους χρηματοδοτήθηκαν από τα κεφάλαια υποδομής των εταιρειών και χρηματοδοτήθηκαν από κοινοπραξία τραπεζών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης