Διεθνή

Προειδοποίηση ΠΟΥ: Σταδιακή η άρση των περιορισμών, διαφορετικά ο κορωνοϊός θα αναζωπυρωθεί

tags :
Προειδοποίηση ΠΟΥ: Σταδιακή η άρση των περιορισμών, διαφορετικά ο κορωνοϊός θα αναζωπυρωθεί
Τα περιοριστικά μέτρα αποδείχθηκαν αποτελεσματικά, οι άνθρωποι πρέπει να συνηθίσουν σε αυτόν τον τρόπο ζωής αναφέρει ο ΠΟΥ
Σαφή προειδοποίηση ότι η άρση των περιορισμών θα πρέπει να γίνει σταδιακά, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης της πανδημίας του κορωνοϊού διατύπωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός  Υγείας.
Σε δηλώσεις του ο Takeshi Kasai, επικεφαλής του ΠΟΥ στην περιφέρεια του δυτικού Ειρηνικού, υποστήριξε ότι τα περιοριστικά μέτρα αποδείχθηκαν ότι είναι αποτελεσματικά, επισημαίνοντας πως οι άνθρωποι θα πρέπει να συνηθίσουν σε αυτόν τον τρόπο ζωής προκειμένου οι κοινωνίες να μπορέσουν να ξαναλειτουργήσουν και παράλληλα να είναι υπό έλεγχο ο ιός.
«Πρέπει να προσαρμόσουμε τις ζωές μας και τα υγειονομικά μας συστήματα όσο διαρκεί η επιδημία.
Τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο ή μια αποτελεσματική θεραπεία, αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει ο νέος τρόπος ζωής μας» υποστήριξε ο Kasai, υποστηρίζοντας πως οι κυβερνήσεις που μελετούν την άρση των μέτρων του lockdown θα πρέπει να το κάνουν προσεκτικά και σε φάσεις.
«Όσο ο ιός κυκλοφορεί, καμία χώρα δεν είναι ασφαλής από ένα δυνητικό ξέσπασμα» είπε ο Kasai, επαναλαμβάνοντας πως οι άνθρωποι και οι κοινωνίες πρέπει να προετοιμαστούν για ένα νέο τρόπο ζωής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης