Ενέργεια

Άλμα 37% στις εξαγωγές της Gazprom στη Γερμανία το 15νθήμερο του Φεβρουαρίου

tags :
Άλμα 37% στις εξαγωγές της Gazprom στη Γερμανία το 15νθήμερο του Φεβρουαρίου
Τον Ιανουάριο, οι εξαγωγές φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 23,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016
Οι προμήθειες φυσικού αερίου από την Gazprom στη γερμανική αγορά έφθασαν σε ρεκόρ και ανήλθαν σε 49,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το 2016 ενώ η τάση αυτή συνεχίζεται και το 2017.
Αυτό διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης του προέδρου της Gazprom,  Alexey Miller, και  του Γερμανού υπουργού Οικονομίας και Ενέργειας Brigitte Zypries, που πραγματοποιήθηκε  σήμερα 20/2/2017 στο Βερολίνο για θέματα που σχετίζονται με τις ρωσικές εξαγωγές φυσικού αερίου προς τη Γερμανία.
Συγκεκριμένα η ανοδική τάση της ζήτησης φυσικού αερίου συνεχίζεται και το 2017.
Τον Ιανουάριο, οι εξαγωγές φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 23,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016 .
Μεταξύ 1 και 15 Φεβρουαρίου, οι παραδόσεις φυσικού αερίου ενισχύθηκαν κατά 37% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους.
Κατά την συνάντησή τους, Alexey Miller και Brigitte Zypries συζήτησαν τις διαδρομές για τις ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο έργο Nord Stream 2.
Τον Ιανουάριο του 2017 ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream  έφθασε στο ανώτατο όριο  λειτουργίας και χωριτηκότητας.
Ο Nord Stream 2 θα διπλασιάσει τις εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου προς την ευρωπαϊκή αγορά διασχίζοντας τη Βαλτική Θάλασσα, και θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικός καθώς  αυξάνεται η  ζήτηση στην Ευρώπη για φυσικό αέριο και την  παράλληλα μειώνεται η εγχώρια παραγωγή.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης