Ολοκληρώθηκε το πρώτο υβριδικό πάρκο αιολικής ενέργειας της Vattenfall στην Ολλανδία

Ολοκληρώθηκε το πρώτο υβριδικό πάρκο αιολικής ενέργειας της Vattenfall στην Ολλανδία
Όταν ολοκληρωθεί, το υβριδικό ενεργειακό πάρκο θα αποτελείται από έξι ανεμογεννήτριες, 124.000 ηλιακούς συλλέκτες και 12 κυψέλες μπαταριών

Σχεδόν έτοιμο είναι το πρώτο υβριδικό πάρκο αιολικής ενέργειας της Vattenfall στην Ολλανδία. Πρόκειται συγκεκριμένα για το ενεργειακό πάρκο Haringvliet στη Ν. Ολλανδία με σημαντικές καινοτομίες.
Είναι ένα μοναδικό project, καθώς η αιολική, η ηλιακή ενέργεια με την αποθήκευση ενέργειας συνδυάζονται σε έναν ισχυρό υβριδικό χώρο παραγωγής ενέργειας. Τώρα που υπάρχουν οι ανεμογεννήτριες, η εταιρεία είναι σε θέση να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την εγκατάσταση των ηλιακών συλλεκτών και μπαταριών.
Όταν ολοκληρωθεί, το υβριδικό ενεργειακό πάρκο θα αποτελείται από έξι ανεμογεννήτριες, 124.000 ηλιακούς συλλέκτες και 12 κυψέλες μπαταριών. Οι μπαταρίες θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς εξισορρόπησης δικτύου και θα χρησιμεύσουν επίσης ως αποθήκευση ενέργειας.
Το υβριδικό ενεργειακό πάρκο θα τεθεί σε λειτουργία έως το τέλος του 2020 με συνολική παραγωγή 60 MW, που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ενέργειας 40.000 ολλανδικών νοικοκυριών.

Η επίδραση του κορωνοιού

Οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2019 και η τελευταία φάση του έργου επηρεάστηκε από τους περιορισμούς του coronavirus.
Ο Leon de Graaf, διευθυντής του ενεργειακού πάρκου Haringvliet ανέφερε χαρακτηριστικά: «Λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, η δουλειά μας επηρεάστηκε. Για παράδειγμα, είμαστε συνήθως τρεις ή τέσσερις συνάδελφοι που εργάζονται για τη σύνδεση των καλωδίων. Τώρα θα μπορούσαμε να εργαστούμε μόνο δύο άτομα για να διατηρήσουμε την απόσταση του 1,5 μέτρου. Επιπλέον, είχαμε πολλές κακές καιρικές συνθήκες τον περασμένο χειμώνα, με πολλή βροχή και άνεμο. Όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στον προγραμματισμό. Αλλά ευτυχώς πήγε καλά τον Απρίλιο και καταφέραμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε γρήγορα και στο τέλος οι καθυστερήσεις στην κατασκευή ήταν περιορισμένες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης