Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η οικονομία θα λειτουργεί κανονικά μέχρι τον Αύγουστο

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η οικονομία θα λειτουργεί κανονικά μέχρι τον Αύγουστο
Έως το τέλος καλοκαιριού θα έχει υπάρξει πλήρης επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας, υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin
Μέχρι το τέλος Αυγούστου η οικονομία θα λειτουργεί στο 100% διεμήνυσε με συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης την Τρίτη 23 Απριλίου, ο κ. Mnuchin δήλωσε πως αυτός και το επιτελείο του αναμένουν ότι οικονομική δραστηριότητα θα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα μέχρι το τέλος Αυγούστου, ανακοινώνοντας στους εργαζόμενους της χώρας, για πρώτη φορά –αν και ανεπίσημα–, ένα χρονικό ορόσημο για το πότε πρόκειται να επιστρέψουν στις δουλειές τους, αλλά και τι να περιμένουν σχετικά με το επαγγελματικό μέλλον τους.
«Η οικονομία πρόκειται να ανοίξει σταδιακά.
Εργαζόμαστε σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση.
Ελπίζουμε να έχει υπάρξει πλήρης επαναφορά στην κανονικότητα μέχρι το τέλος Αυγούστου» δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, προσθέτοντας:
«Προς το παρόν έχουμε εστιάσει να περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το κυβερνητικό πακέτο των 484 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο εγκρίθηκε την Τρίτη 22 Απριλίου από τη Γερουσία.
Σε κάθε περίπτωση, οι μικρές επιχειρήσεις πρέπει να έχουν όλα τα κεφάλαια που χρειάζονται για να επιβιώσουν από την τρέχουσα κρίση».
Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί περίπου 600 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των μικρών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είπε ο κ. Mnuchin.
Το ποσό αυτό θα δημιουργήσει, μέσω μόχλευσης, επενδύσεις περίπου 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Ελπίζω ότι αυτό θα είναι αρκετό» υποστήριξε ο Αμερικανό υπουργός Οικονομικών.
«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ό,τι όπλο έχουμε για να κερδίσουμε αυτό τον πόλεμο.
Πρέπει, ωστόσο, να προσέξουμε τη διόγκωση του δημοσίου χρέους.
Βέβαια, πρωτεύει το να εξολοθρεύσουμε τον ιό» κατέληξε ο κ. Mnuchin.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης