Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

IRENA: Εφικτές οι επενδύσεις 130 τρισ. δολ. στις ΑΠΕ τα επόμενα 30 χρόνια - Θα επανέλθει η ενεργειακή ανάκαμψη

IRENA: Εφικτές οι επενδύσεις 130 τρισ. δολ. στις ΑΠΕ τα επόμενα 30 χρόνια - Θα επανέλθει η ενεργειακή ανάκαμψη
Τα κράτη θα πρέπει επίσης να δημιουργήσουν τις σωστές συνθήκες πλαισίου και κίνητρα

Οι ευκαιρίες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ειδικά για τη δημιουργία οικονομικής αξίας και νέες θέσεις εργασίας, αποτελούν το επίκεντρο του πρώτου Παγκόσμιου Προγράμματος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το οποίο παρουσίασε η Διεθνής Υπηρεσία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA) αυτήν τη Δευτέρα (20/4).
Παρά την τρέχουσα πανδημία COVID-19, ο επικεφαλής της IRENA, Francesco La Camera είναι αισιόδοξος για την παγκόσμια ανάκαμψη της ενέργειας, όπως αναμεταδίδει το PV-Europe.
«Κάθε δολάριο που επενδύεται σε ανανεώσιμες πηγές αποδίδει έως και οκτώ φορές. Μια παγκόσμια ενεργειακή ανάκαμψη θα μπορούσε να τετραπλασιάσει τον αριθμό των θέσεων εργασίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε 42 εκατομμύρια έως το 2050 », τόνισε ο Francesco La Camera.

Επενδύσεις με ορίζοντα τις επόμενες 3 δεκαετίες

Ο La Camera ήταν επίσης πεπεισμένος ότι θα ήταν δυνατόν να επενδυθούν 130 τρισεκατομμύρια δολάρια εντός των επόμενων τριών δεκαετιών σε μια φιλόδοξη παγκόσμια ενεργειακή ανάκαμψη και σε συνδυασμό με την απανθρακοποίηση.
Ωστόσο, τα κράτη θα πρέπει επίσης να δημιουργήσουν τις σωστές συνθήκες πλαισίου και κίνητρα για αυτό, όχι μόνο για την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και για την ενεργειακή απόδοση, τα έξυπνα δίκτυα και μια πράσινη υποδομή υδρογόνου.

Ο ιός του κλίματος

Ο Thorsten Herdan, επικεφαλής του Τμήματος Ενεργειακής Πολιτικής της BMWi, είχε προηγουμένως τονίσει στο διαδικτυακό συνέδριο ότι, εκτός από τον coronavirus, «υπάρχει ένας πολύ πιο επικίνδυνος ιός, δηλαδή ο ιός του κλίματος». Αυτός ο ιός, είπε, επηρεάζει τις κοινωνίες, ειδικά αυτές στις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες χώρες, ακόμη πιο αρνητικά. Είναι επομένως ακόμη πιο σημαντικό να συνεχίσουμε φιλόδοξα στην πορεία του μετασχηματισμού του ενεργειακού συστήματος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης