Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Ήπιες πιέσεις στις ευρωπαικές αγορές, απέτυχε η δοκιμή του Remdesivir - Στο -0,7% ο DAX - Με κέρδη +0,5% τα futures της Wall

Ήπιες πιέσεις στις ευρωπαικές αγορές, απέτυχε η δοκιμή του Remdesivir - Στο -0,7% ο DAX - Με κέρδη +0,5% τα futures της Wall
Tο ναυάγιο στη Σύνοδο Κορυφής και η αποτυχία της πρώτης κλινικής δοκιμής με Remdesivir, απογοήτευσαν τους επενδυτές
Πιέσεις δέχονται τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς το ναυάγιο στη Σύνοδο Κορυφής και η αποτυχία της πρώτης κλινικής δοκιμής με το φάρμακο Remdesivi κατά του κορωνοϊού, απογοήτευσαν τους επενδυτές.
Tα futures των δεικτών της Wall Street ενισχύονται έως +0,5%.
Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX, γνωστός και ως δείκτης φόβου, ενισχύεται στις 41,98 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,7% στις 10.453 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει οριακή μεταβολή +0,02% στις 17.015 μονάδες.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί 0,53% στις 5.795 μονάδες, ύστερα από την ανακοίνωση των στοιχείων για βουτιά στις βρετανικές λιανικές πωλήσεις τον Μάρτιο.
Στις 4.419 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με απώλειες 0,7%.
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 καταγράφει απώλειες 1% στις 6.681 μονάδες.
Image
Οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές κινήθηκαν πτωτικά καθώς πειραματικό φάρμακο της εταιρίας Gilead Sciences απέτυχε σε κλινική δοκιμή να βοηθήσει ασθενείς της COVID-19 που ήταν σε σοβαρή κατάσταση, αν και η φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα είναι ασαφή καθώς η μελέτη τερματίστηκε πρόωρα.
Στα γνώριμα μονοπάτια κινήθηκε η Ευρώπη στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Απριλίου καθώς ενώ η πρόκληση του κορωνοιού είναι τεράστια η Γερμανία δια της ουδετερότητας της καθόρισε εκ νέου τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού.
H ΕΕ οδεύει φέτος προς οικονομική συρρίκνωση 5%-10% λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανέφερε σήμερα ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες, Thierry Breton.
«Επί του παρόντος, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οδεύουμε προς 5% με 10% (ύφεση), το οποίο σημαίνει ότι είναι περίπου 7,5%.
Αλλά αυτό είναι σήμερα, και εάν τα πράγματα δεν βελτιωθούν και εάν έχουμε μια δεύτερη κορύφωση (της επιδημίας), τα πράγματα μπορεί να χειροτερέψουν», δήλωσε ο Breton στον τηλεοπτικό σταθμό France 2.

Ανοδικά το πετρέλαιο
 
Ανοδικά κινείται για τρίτη συνεχόμενη μέρα το πετρέλαιο, μετά τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε στις αρχές της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ταχύτερη εφαρμογή της συμφωνίας του OPEC+ η οποία θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας.
Την ίδια στιγμή, το αμερικανικό κοινοβούλιο ενέκρινε νέο πακέτο στήριξης άνω των 484 δισ. δολ. προκειμένου να μετριάσει τον αντίκτυπο του Covid-19 στην οικονομία της χώρας, και να ενισχύσει, μεταξύ άλλων, και τους εγχώριους παραγωγούς πετρελαίου.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2020 για το Brent ενισχύεται κατά +0,80% στα 21,50 δολ. ανά βαρέλι, διευρύνοντας τα κέρδη της τάξεως του +4,7% που είχε καταγράψει χθες Πέμπτη (23/4).
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουνίου 2020 σημειώνει άνοδο +2,06% στα 16,84 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας σημειώσει κέρδη +19% κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Image
Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές λόγω Ιαπωνίας και Wall Street

Με απώλειες έκλεισαν σήμερα Παρασκευή (24/4) οι αγορές της Ασίας, μετά τις οριακές διακυμάνσες που κατέγραψε χθες η Wall Street, την ίδια στιγμή που η προσοχή των επενδυτών παρέμεινε εστιασμένη γύρω από τα τελευταία στοιχεία που αφορούν την οικονομία της Ιαπωνίας.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,86% στις 19.262 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον δείκτη Kospi στη Σεούλ, και συγκεκριμένα στο -1,34% και τις 1.889,01 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,47% στις 23.865,50 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν υποχώρησε κατά -0,18% στις 10.347,36 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με πτώση της τάξεως του -1,06% στις 2.808,53 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης SZSE Component υποχώρησε κατά -1,33% στις 10.423,46 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης IDX Composite υποχώρησε κατά -1,71% στις 4.515,05 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία ενισχύθηκε κατά +0,49% στις 5.242,60 μονάδες.
Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Ιαπωνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο ετήσιος πληθωρισμός στη χώρα παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,4% τον Μάρτιο του 2020, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε επίσης αμετάβλητος, έναντι οριακής ανόδου 0,1% τον Φεβρουάριο του 2020.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τιμές των τροφίμων, ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώνεται στο 0,4% έναντι ετήσιας ανόδου 0,6% τον προηγούμενο μήνα, ενώ εξαιρουμένων και των τιμών της ενέργειας, ο ετήσιος ΔΤΚ παραμένει αμετάβλητος στο 0,6%.
Οι τιμές τροφίμων κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του 1,4% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019, ενώ αντίθετα τα τέλη καυσίμων, ηλεκτρικής ενέργειας και νερού υποχώρησαν κατά -1,4%.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή που αφορά τον τομέα αγαθών αυξήθηκε κατά 0,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης για τον τομέα υπηρεσιών παρέμεινε αμετάβλητος.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Οικονομίας, η βιομηχανική δραστηριότητα της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά -0,6% σε μηνιαία βάση τον Φεβρουάριο του 2020, έναντι μηνιαίας ανόδου 0,6% τον Ιανουάριο του 2020.
Παράλληλα, η δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου υποχώρησε κατά -1,6% σε μηνιαία βάση, ενώ μικρότερη ήταν η πτώση για τον μεταποιητικό κλάδο, και συγκεκριμένα στο -0,3%.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης