Ενέργεια

Κ.Χατζηδάκης: Αισιοδοξία για έγκριση σύντομα από την Ε.Ε. των μηχανισμών διακοψιμότητας και ευελιξίας

Κ.Χατζηδάκης: Αισιοδοξία για έγκριση σύντομα από την Ε.Ε. των μηχανισμών διακοψιμότητας και ευελιξίας
Βασική προτεραιότητα η απελευθέρωση των ενεργειακών αγορών, ανέφερε ο υπουργός στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για τη στήριξη του ενεργειακού τομέα αλλά και της βιομηχανικής παραγωγής της χώρας», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης που διοργάνωσε το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, μαζί με το Boston Consulting Group με θέμα “Ο ρόλος της ενέργεια στην υποστήριξη της οικονομίας στην εποχή του COVID-19”.

Ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα σε ότι αφορά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υιοθέτηση των μηχανισμών της διακοψιμότητας και της ευελιξίας, ενώ τόνισε ότι η αποτυχία δεν αποτελεί επιλογή για τον τομέα της ενέργειας και τη βιομηχανία.

Παρά την κρίση βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης όπως την περιέγραψε ο υπουργός παραμένει η απελευθέρωση των ενεργειακών αγορών, ενώ ταυτόχρονα ψηλά στις προτεραιότητες του υπουργείου βρίσκεται η διασύνδεση της ελληνικής ενεργειακής αγοράς με την περιφερειακή αγορά ενέργειας, που θα αυξήσει τη διαφάνεια και θα φέρει πιο κοντά το στόχο για χαμηλότερες τιμές ενέργειας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για περαιτέρω διείσδυση των ΑΠΕ στην ελληνική αγορά, καθώς επίσης και η πολιτική απολιγνιτοποίησης, αφού καθώς το κόστος του λιγνίτη είναι πλέον υψηλό.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι η υιοθέτηση του ευρωπαϊκού μοντέλου αγοράς ενέργειας υποστηρίζει τόσο τη βιομηχανία όσο και τους καταναλωτές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης