Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Oλική επαναφορά προς τα 20 δολάρια το αργό με άνοδο 27% πάνω από τα 19 δολ/βαρέλι - Στα 25 δολ (+12%) το brent

Oλική επαναφορά προς τα 20 δολάρια το αργό με άνοδο 27% πάνω από τα 19 δολ/βαρέλι - Στα 25 δολ (+12%) το brent

To crude στα 19,85 δολ/βαρέλι με άνοδο 5,36% - Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωση του Brent για τον Ιούλιο, αυξήθηκαν στα 26,70 $ το βαρέλι

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη, 30.4.2020 καθώς οι ενδείξεις ότι η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ δεν αυξάνεται τόσο γρήγορα όσο πολλοί φοβόντουσαν έφερε μια αισιόδοξη προσέγγιση σε έναν από τους πιο ασταθείς μήνες για το εμπόριο πετρελαίου στην ιστορία.

Η ζήτηση καυσίμων παγκοσμίως μειώθηκε περίπου 30% τον Απρίλιο. Ακόμα και αφού οι μεγάλοι παραγωγοί πετρελαίου με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία συμφώνησαν να πρ κατά πχωρήσουν σε περικοπές περίπου 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως (bpd), τα συμβόλαια αργού πετρελαίου έκλεισαν στις 20 Απριλίου σε αρνητικό έδαφος.

Αυτή η κατάρρευση στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού έκανε τους trader να ανησυχούν για την παράδοση καθώς το συμβόλαιο του πρώτου μήνα έληξε, αναγκάζοντας τους να πληρώσουν 37,63 δολάρια το βαρέλι σε διακανονισμό για να απαλλαγούν από τα συμβόλαιά τους.

Οι τιμές έχουν ανακάμψει κάπως, αλλά παραμένουν χαμηλά κάτω μέχρι σήμερα.

Την Πέμπτη, την τελευταία ημέρα για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για παράδοση Ιουνίου το Brent ενισχυόταν κατά 12,6%, στα 25,39 $ το βαρέλι.
Το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate για παράδοση τον Ιούνιο σημείωσε άνοδο 26,16%, στα 19,01 $ ανά βαρέλι.

Το Brent, το διεθνές σημείο αναφοράς, βρίσκεται σε καλό δρόμο για να κερδίσει περίπο 12% τον Απρίλιο μετά από πτώση άνω του 65% τους προηγούμενους τρεις μήνες.
Το WTI, εν τω μεταξύ, καταγράφει τον τέταρτο μήνα πτώσης, με απώλεια 12% τον Απρίλιο και πτώση 70% μέχρι στιγμής φέτος.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωση του Brent για τον Ιούλιο, αυξήθηκαν περίπου 12% στα 26,70 $ το βαρέλι.

Ο όγκος στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης WTI στο New York Mercantile Exchange ορίστηκε σε 35 εκατομμύρια συμβόλαια τον Απρίλιο, τα οποία σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv θέτουν ως δεύτερο ρεκόρ μετά τα 40,9 εκατ. του προηγούμενου μήνα.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 9 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα σε 527,6 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με στοιχεία της Energy Information Administration, κάτω από τα 10,6 εκατομμύρια βαρέλια που ανέμεναν σε οι αναλυτές.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης