Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΗΠΑ: Ξεπέρασε τα 1.800 MW αιολικής ενέργειας η συνολική εγκατεστημένη ισχύς το α' τρίμηνο

ΗΠΑ: Ξεπέρασε τα 1.800 MW αιολικής ενέργειας η συνολική εγκατεστημένη ισχύς το α' τρίμηνο
Έντεκα νέα αιολικά έργα συνολικού ύψους 1.821 MW άρχισαν να λειτουργούν κατά το πρώτο τρίμηνο

Η αιολική βιομηχανία των ΗΠΑ εγκατέστησε πάνω από 1.800 MW νέας χωρητικότητας αιολικής ενέργειας κατά το πρώτο τρίμηνο, ενώ ο όγκος των υπό κατασκευή έργων έθεσε νέο ρεκόρ, σύμφωνα με την πρόσφατα κυκλοφόρησε η έκθεση «Wind Powers America First Quarter 2020».

Η έκθεση του Association (AWEA) αποκαλύπτει ότι οι προγραμματιστές των ΗΠΑ εγκατέστησαν περισσότερο από το διπλάσιο της αιολικής ικανότητας τους πρώτους τρεις μήνες του 2020 από ό, τι στο πρώτο τρίμηνο του 2019. Οι προγραμματιστές ξεκίνησαν επίσης την κατασκευή τους με 4.124 MW αιολικής ενέργειας, αυξάνοντας τη συνολική κατασκευαστική δραστηριότητα 24.690 MW.

Έντεκα νέα αιολικά έργα συνολικού ύψους 1.821 MW άρχισαν να λειτουργούν κατά το πρώτο τρίμηνο, αρκετά για να τροφοδοτήσουν 560.000 αμερικανικές κατοικίες και υπερδιπλασιάσουν τις εγκαταστάσεις από το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους. Το Τέξας ηγήθηκε της χώρας με εγκατεστημένα 540 MW νέων αιολικών έργων, ακολουθούμενα από την Αϊόβα, το Ιλινόις και τη Νότια Ντακότα. Υπάρχουν τώρα 107.443 MW εγκατεστημένης ισχύος αιολικής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, με σχεδόν 60.000 ανεμογεννήτριες να λειτουργούν σε 41 πολιτείες και δύο εδάφη των ΗΠΑ.

«Η μεγαλύτερη πηγή ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας της Αμερικής είναι έτοιμη να βασιστεί στο αποτύπωμα των 50 κρατών της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της οικονομικής ανάπτυξης και να συνεχίσει να φέρνει αξιόπιστη, καθαρή και προσιτή ηλεκτρική ενέργεια σε κοινότητες σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο Tom Kiernan, Διευθύνων Σύμβουλος της AWEA.
«Ενώ συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τον μετριασμό των προκλήσεων του COVID-19, η αιολική βιομηχανία έχει δεσμευτεί να επενδύσει στην αμερικανική οικονομία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης