Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Αλλαγή πλεύσης για το μεγαλύτερο ETF πετρελαίου των ΗΠΑ -Προχωρεί σε διασπορά των συμμετοχών του σε συμβόλαια έως τον Ιούνιο του 2021

tags :
Αλλαγή πλεύσης για το μεγαλύτερο ETF πετρελαίου των ΗΠΑ -Προχωρεί σε διασπορά των συμμετοχών του σε συμβόλαια έως τον Ιούνιο του 2021

Το αμοιβαίο κεφάλαιο αναμένει ότι οι παράγοντες που περιορίζουν τις επενδύσεις του στο συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου θα συνεχιστούν λόγω της πανδημίας COVID-19 και της αστάθειας της αγοράς 

 

Το United Fund Oil Fund LP (USO) το μεγαλύτερο ETF που διαπραγματεύεται στο αμερικανικό χρηματιστήριο με βάση το πετρέλαιο (ETP), ενδέχεται να μην είναι σε θέση να επιτύχει τον επενδυτικό στόχο του να αντικατοπτρίζει πλέον τις spot τιμές του πετρελαίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του.

Οι ενέργειες του USO έρχονται καθώς προσπαθεί να μετριάσει το χτύπημα από την ιστορική πώληση στις αγορές πετρελαίου που επλήγη από την υπερπροσφορά και την πτώση της ζήτησης καυσίμων που προκαλείται από τον κορωνοϊό.

Το αμοιβαίο κεφάλαιο προσπαθεί να μετριάσει τις πιθανές απώλειες από την πτώση των τιμών του αργού με την διασπορά των συμμετοχών του μέσω συμβολαίων που λήγουν τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Το USO ανακοίνωσε  ότι θα πουλήσει όλα τα συμβόλαια αργού επόμενου μήνα και θα κρατήσει συμβόλαια που λήγουν μέχρι τον Ιούνιο του επόμενου έτους, μια αντιστροφή για το αμοιβαίο κεφάλαιο, το οποίο στο παρελθόν είχε επενδύσει κυρίως σε συμβόλαια του πρώτου μήνα.

Το αμοιβαίο κεφάλαιο αναμένει ότι οι παράγοντες που περιορίζουν τις επενδύσεις του στο συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου θα συνεχιστούν λόγω της πανδημίας COVID-19 και της αστάθειας της αγοράς πετρελαίου.

"Η αδυναμία παρακολούθησης των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου, οι αλλαγές στο χαρτοφυλάκιο επενδύσεών της και ο αντίκτυπος των υψηλότερων επιπέδων contango, θα επηρεάσουν την απόδοση του USO και την αξία των μετοχών ", ανέφερε το USO.

Κατά τη διάρκεια πολλών συνεδριών διαπραγμάτευσης τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η απόδοση του αμοιβαίου κεφαλαίου έχει αποκλίνει απότομα από τις τιμές του πετρελαίου καθώς το USO απομακρύνθηκε από τις συμβάσεις του πρώτου μήνα.

Καταγράφει πτώση περίπου 7% αυτή την εβδομάδα, ακόμη και όταν τα συμβόλαια αργού πετρελαίου των ΗΠΑ έχουν αυξηθεί 11% την ίδια περίοδο. Ακόμη και με την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, το κόστος των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης έχει εξαλείψει αυτά τα κέρδη.

Ορισμένοι διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων είναι επιφυλακτικοί έναντι των USP και παρόμοιων ETP πετρελαίου, λέγοντας ότι τα κεφάλαια δεν είναι καλά εξοπλισμένα για να χειριστούν δραστικές μεταβολές στις τιμές των μελλοντικών συμβολαίων.

«Το έχουμε δει αυτό, όπου ορισμένα ETF δεν μπορούν να προσαρμοστούν στις νέες πραγματικότητες της αγοράς», δήλωσε ο Matt Forester, διευθυντής επενδύσεων της Lockwood Advisors της BNY Mellon.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης