Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Σαουδική Αραβία: Θα χρειαστεί πρόσθετα μέτρα για να τονωθεί η οικονομία

Σαουδική Αραβία: Θα χρειαστεί πρόσθετα μέτρα για να τονωθεί η οικονομία
Στα επόμενα τρίμηνα θα εντοπιστεί το μέγεθος της ζημιάς στις οικονομίες

Τα αποθέματα της Σαουδικής Αραβίας υποχώρησαν την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης αυτήν την εβδομάδα αφού ο Υπουργός Οικονομικών του Βασιλείου προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εφαρμόσει «οδυνηρά» μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας που εξαρτάται από το πετρέλαιο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Mohammed Al Jadaan, «Το βασίλειο δεν έχει δει μια κρίση αυτής της σοβαρότητας τις τελευταίες δεκαετίες. Είναι δεσμευμένο στο έργο της διατήρησης της δημόσιας χρηματοδότησης και δεσμεύεται να έχει αρκετή οικονομική δύναμη για να αντιμετωπίσει αυτήν την κρίση, ακόμη και αν παραταθεί. Έχουμε λάβει αρκετά μέτρα τόσο σε σχέση με την υγεία, όσο και σε σχέση με τα οικονομικά μέτρα όσον αφορά τη μείωση των δαπανών. Αυτήν τη στιγμή, εξετάζουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε το επίπεδο του ελλείμματος. Σίγουρα, υπήρξε σημαντική μείωση των εσόδων και πιθανότατα θα δούμε τον αντίκτυπό της στα επόμενα τρίμηνα».

Μείωση των εσόδων από το πετρέλαιο

Από την αρχή του έτους, τα έσοδα από το πετρέλαιο της Σαουδικής Αραβίας έχουν μειωθεί περισσότερο από το μισό, δήλωσε επίσης ο Al Jadaan, λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου.
Μερικά από τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση είναι περισσότερες περικοπές δημοσίων δαπανών, κοντά στο όριο 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό γίνεται  για το πόσα ξένα αποθέματα μπορεί να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση για να  καταπολεμήσει τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοιού.
«Θα συνεχίσουμε να παίρνουμε δάνεια και θα προχωρήσουμε σε ομολογιακές εκδόσεις εσωτερικά ή εξωτερικά», δήλωσε ο Al Jadaan στο Al Arabiya.
«Σύμφωνα με το σχέδιο, θα πάρουμε δάνεια έως και 220 δισεκατομμύρια riyal] σύμφωνα με τις συνθήκες στην αγορά και τη διαθέσιμη ρευστότητα» συμπλήρωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης