Ενέργεια

Η Moody's μειώνει τις προβλέψεις για την έκδοση πράσινων ομολόγων το 2020

Η Moody's μειώνει τις προβλέψεις για την έκδοση πράσινων ομολόγων το 2020
Εκτιμά ότι θα διαμορφωθούν σε μεταξύ 175 δις. δολ. και 225 δις. δολ.
Η Moody’s μείωσε την εκτίμησή της για την έκδοση πράσινων ομολόγων φέτος μεταξύ 175 δισεκατομμύρια δολάρια και 225 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας κορωνοϊού σύμφωνα με ανακοίνωσή της την Τρίτη 5.5.2020.

Τα πράσινα ομόλογα είναι τίτλοι σταθερού εισοδήματος που συγκεντρώνουν κεφάλαια για έργα με περιβαλλοντικά οφέλη, όπως ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή μεταφορές χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Τα ομόλογα αποτελούν ένα μικρό κλάσμα της συνολικής αγοράς ομολόγων, αλλά προσελκύουν την προσοχή επειδή η επίτευξη των στόχων μείωσης των εκπομπών θα χρειαστεί τρισεκατομμύρια δολάρια κεφαλαίου από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Οι όγκοι των πράσινων ομολόγων μειώθηκαν κατά 49% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε 33,9 δισεκατομμύρια δολάρια από το τελευταίο τρίμηνο του 2019, ανέφερε ο Moody’s.

Σε έκθεση της η HSBC ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η έκδοση πράσινων ομολόγων έχει μειωθεί κατά 9% μέχρι στιγμής φέτος σε σύγκριση με τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2019, αλλά αναμένει ότι θα είναι προσωρινή η υποχώρηση.

Η Moody’s διατήρησε την πρόβλεψη των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων για ομόλογα κοινωνικής βιωσιμότητας, δεδομένης της αυξημένης εστίασης της αγοράς στις προσπάθειες κατά του κοροναϊού.

«Η μεγαλύτερη έμφαση στην κοινωνική χρηματοδότηση και την αειφόρο ανάπτυξη πιθανότατα θα είναι ένα από τα μόνιμα αποτελέσματα της κρίσης του κορωναϊού», δήλωσε ο Matthew Kuchtyak, αναλυτής της Moody's.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης