Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Sawiris: Το πετρέλαιο θα φτάσει στα 100 δολ. σε 18 μήνες - Θα επένδυα σε αεροπορικές

Sawiris: Το πετρέλαιο θα φτάσει στα 100 δολ. σε 18 μήνες - Θα επένδυα σε αεροπορικές
Ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι βλέπει επενδυτικές ευκαιρίες στις αεροπορικές, στον τουρισμό και στον τομέα του διαδικτύου
Την πρόθεση του επένδυε σε αεροπορικές εταιρείες εξέφρασε ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος, Naguib Sawiris, σε αντίθεση με τον επίσης δισεκατομμυριούχο Warren Buffett, ο οποίος δήλωσε ότι πούλησε όλες τις μετοχές στις αεροπορικές εταιρείες.
Ωστόσο, ο Sawiris δήλωσε στο CNBC ότι εντοπίζει ευκαιρίες όχι μόνο στις αεροπορικές αλλά και στον τουρισμό, στα ξενοδοχεία και στο internet.
«Με κάθε κρίση υπάρχει μια ευκαιρία.
Σήμερα μπορείς να αγοράσεις μια αεροπορική με 1 δολ. εάν αναλάβεις το μεγαλύτερος μέρος του χρέους» τόνισε ο ίδιος.
Οι αμερικανικές αεροπορικές μετοχές κατέρρευσαν φέτος καθώς η ζήτηση αεροπορικών ταξιδιών έχει «παγώσει», υποχωρώντας κατά 95% λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ο Sawiris αναφέρθηκε και στον πόλεμο τιμών για το πετρέλαιο μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας επισημαίνοντας ότι ήταν μια προσεκτικά σχεδιασμένη προσπάθεια για να «σκοτωθεί» η βιομηχανία σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ.
Αναφερόμενος μάλιστα στο γεγονός τον Μάρτιο δεν επιτεύχθηκε συμφωνία στο ΟΠΕΚ+ για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, που είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση των τιμών, ο Sawiris τόνισε «Πιστεύω ότι γνώριζαν ότι θα συνέβαινε αυτό και ήθελαν να το κάνουν διότι, εξοντώνοντας έναν ανταγωνιστή, η τιμή θα αυξηθεί άνω των 50 ή 60 δολ..
Έτσι στην πραγματικότητα πιστεύω ότι σε 18 μήνες από τώρα το πετρέλαιο θα φτάσει στα 100 δολ».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης