Ενέργεια

Μείωση 15,5% στην γαλλική παραγωγή πυρηνικής ενέργειας τον Απρίλιο

Μείωση 15,5% στην γαλλική παραγωγή πυρηνικής ενέργειας τον Απρίλιο
Η EDF αναμένει ότι η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας στη Γαλλία φέτος θα μειωθεί σε χαμηλό ρεκόρ περίπου 300 TWh

Η γαλλική παραγωγή πυρηνικής ενέργειας μειώθηκε κατά 15,5% τον Απρίλιο σε 26,9 terawatt ώρες (TWh) λόγω του αντίκτυπου της επιδημίας του κορωνοϊού στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, ανακοίνωσε η EDF την Τετάρτη 6.5.202.

Η  EDF, το οποίο εκμεταλλεύεται τους 57 πυρηνικούς αντιδραστήρες της Γαλλίας, ανακοίνωσε ότι η αθροιστική παραγωγή πυρηνικής ενέργειας από την αρχή του έτους πρόσθεσε έως και 128,1 TWh, μειωμένο κατά 10,7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η πτώση της παραγωγής οφείλεται στη μείωση της ζήτησης και στις παρατεταμένες διακοπές (πυρηνικός αντιδραστήρας) που συνδέονται ιδίως με την κρίση στην υγεία », ανέφερε η  EDF.

Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έπεσε σε ολόκληρη την Ευρώπη λόγω των μέτρων lockdown  που αποφάσισαν οι κυβερνήσεις προκειμένου να σταματήσουν τη διάδοση του ιού.

Η EDF αναμένει ότι η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας στη Γαλλία φέτος θα μειωθεί σε χαμηλό ρεκόρ περίπου 300 TWh, από μια αρχική προσδοκία 375 έως 390 TWh πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Επίσης  πρόσθεσε ότι η πυρηνική παραγωγή της στη Βρετανία μειώθηκε 18,7% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο σε 3,7 TWh, ενώ η συνολική παραγωγή τον Ιανουάριο ήταν στα 15,6 TWh, μειωμένη κατά 5,3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019.

Η θυγατρική της EDF στη Βρετανία, ζήτησε από την EDF Energy να μειώσει προσωρινά την παραγωγή στο πυρηνικό εργοστάσιό της Sizewell B στην ανατολική Αγγλία για να βοηθήσει στην εξισορρόπηση του δικτύου και στην αποφυγή διακοπής ρεύματος, λόγω της πτώσης της ζήτησης ενέργειας, δήλωσε η EDF και η εταιρεία δικτύου National Grid την Τετάρτη.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης