Υπό εξέταση υπεράκτιο αιολικό πάρκο 600 MW στον Κόλπο του Μεξικού για το 2030

Υπό εξέταση υπεράκτιο αιολικό πάρκο 600 MW στον Κόλπο του Μεξικού για το 2030
Οι δυνατότητες επενδυτικής δραστηριότητας στο τραπέζι των ενδελεχών μελετών

Ένα υπεράκτιο αιολικό πάρκο 600 MW στον Κόλπο του Μεξικού, με ημερομηνία εμπορικής λειτουργίας του 2030, θα φέρει περίπου 4,470 θέσεις εργασίας και 445 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της κατασκευής, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε από το BOEM (Bureau of Ocean Energy Management) των ΗΠΑ.
Κατά τη διάρκεια του επιχειρησιακού σταδίου, ένα τέτοιο έργο θα δημιουργούσε περίπου 150 θέσεις εργασίας σε εξέλιξη και θα αποφέρει 14 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.
Το γραφείο του BOEM Gulf of Mexico OCS εξέδωσε δύο νέες μελέτες για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στον Κόλπο του Μεξικού στα τέλη Απριλίου, οι οποίες αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με το Εθνικό Εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (NREL).

Η αιτία της επιλογής

Η υπεράκτια αιολική ενέργεια αναγνωρίστηκε ως η κορυφαία τεχνολογία, καθώς έδειξε το μεγαλύτερο δυναμικό πόρων για τον Κόλπο του Μεξικού και είναι η πιο ώριμη τεχνολογία από εκείνες που αναλύθηκαν για την περιοχή, σύμφωνα με το BOEM. Μετά την αναγνώριση της καταλληλότερης τεχνολογίας, η BOEM και η NREL ανέλυσαν περαιτέρω την οικονομική σκοπιμότητα για επιλεγμένες τοποθεσίες στον Κόλπο του Μεξικού.
Η συγκεκριμένη τοποθεσία για την οικονομική ανάλυση έδειξε ότι ένα ενιαίο υπεράκτιο αιολικό έργο αυτού του μεγέθους θα μπορούσε να δημιουργήσει σημαντικές προϋποθέσεις ανάπτυξης.
Μάλιστα, το 2017 το NREL ανακοίνωσε ότι το 2017 ότι θα διενεργήσει έρευνα για να εξετάσει τη σκοπιμότητα διαφόρων υπεράκτιων έργων στον Κόλπο του Μεξικού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης