Τελευταία Νέα

Στον απόηχο των συνεπειών του κορωνοϊού και η Nordex - Σε «αχαρτογράφητα νερά» οι μελλοντικές επιδόσεις

Στον απόηχο των συνεπειών του κορωνοϊού και η Nordex - Σε «αχαρτογράφητα νερά» οι μελλοντικές επιδόσεις
Αρκετά βελτιωμένες οι αποδόσεις της εταιρείας σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό σημείο του 2019

Η τελευταία εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή ανεμογεννητριών αποσύρει τον οδηγό επενδύσεών της για το τρέχον έτος. Ο λόγος για τη Nordex, η οποία προστίθεται στα παραδείγματα εταιρειών παγκοσμίως, που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοιού.
Η γερμανική εταιρεία δήλωσε ότι η απόδοσή της το πρώτο τρίμηνο του 2020 «βελτιώθηκε σημαντικά σύμφωνα με τις προσδοκίες» και σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019.
Οι πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο έφτασαν τα 964,6 εκατομμύρια ευρώ από τα 398,9 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2019. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων έφτασαν τα 13,1 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με 3,3 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2019. Τα τελικά στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2020 θα δημοσιευθούν την επόμενη εβδομάδα.
«Λόγω των κυβερνητικών περιορισμών και μέτρων που εξακολουθούν να υφίστανται παγκοσμίως για μια ανυπολόγιστη χρονική περίοδο, η συνεχιζόμενη πανδημία COVID-19 έχει οδηγήσει σε σημαντικές διαταραχές και αλλαγές σε σημαντικά τμήματα των δραστηριοτήτων μας, όπως, για παράδειγμα, στις προμήθειες και την παραγωγή» δήλωσε μεταξύ άλλων η εταιρεία.

Οι ζημιές αντίστοιχων κολοσσών

Τον Απρίλιο, η δανική εταιρεία Vestas ανέστειλε τους σχεδιασμούς της για το 2020, σημειώνοντας ότι η παγκόσμια εξάπλωση του Covid-19 και τα εθνικά μέτρα που λήφθηκαν για τον περιορισμό της προκάλεσαν διαταραχές στις εγκαταστάσεις, την κατασκευή και την αλυσίδα εφοδιασμού της.
Στο ίδιο έργο και η Siemens Gamesa, που ανακοίνωσε ζημία της τάξεως των 56 εκατ. ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης