Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Η ιταλική εταιρεία φυσικού αερίου Snam επιμένει στην πολιτική μερισμάτων - Δεσμεύθηκε να δαπανήσει 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2023

Η ιταλική εταιρεία φυσικού αερίου Snam επιμένει στην πολιτική μερισμάτων - Δεσμεύθηκε να δαπανήσει 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2023
Περιορισμένες οι επιπτώσεις της κρίσης αναφέρει η δίοικηση της SNAM, μετόχου του ΔΕΣΦΑ - Διατηρεί μερίσματα, υψηλές επενδύσεις
Η ιταλική εταιρεία φυσικού αερίου Snam, που είναι μέτοχος του ΔΕΣΦΑ, επέμεινε στην πολιτική μερισμάτων της, εκτιμώντας ότι δεν περιμένει σημαντικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού στις επιχειρηματικές της προοπτικές.

Η μεγαλύτερη εταιρεία αγωγών φυσικού αερίου της Ευρώπης έχει λάβει μέτρα έκτακτης ανάγκης για να διασφαλίσει ότι μπορεί να διατηρήσει τη ροή του αερίου κατά τη διάρκεια της επιδημίας του ιού.

Την Πέμπτη 7/5/2020 ανακοίνωσε ότι ενώ δεν μπορεί να υπολογίσει αξιόπιστα τον αντίκτυπο του COVID-19 στις επιχειρήσεις μελλοντικά, αναμένει περιορισμένο αντίκτυπο στους οικονομικούς της στόχους και στο επενδυτικό της πρόγραμμα.

"Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στη συνολική πολιτική μερισμάτων μας", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Marco Alvera σε τηλεδιάσκεψη, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν είχε ασκήσει πίεση στον όμιλο να μειώσει ή να διατηρήσει τις πληρωμές.

Η Snam ελέγχεται από την κρατική Cassa Depositi e Prestiti. Υπήρξαν εκκλήσεις σε χώρες της Ευρώπης για τις κρατικές εταιρείες να επανεξετάσουν τις πολιτικές μερισμάτων τους για τη διατήρηση ρευστότητας.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, ο Alvera επιβεβαίωσε επίσης το επενδυτικό σχέδιο του ομίλου έως το 2023, λέγοντας ότι αναμένει ότι τα εργοτάξια θα έχουν πλήρη ικανότητα έως τον Ιούνιο, από το 45% επί του παρόντος.

Η Snam, η οποία πραγματοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από τη ρυθμιζόμενη επιχείρηση μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ιταλία, δεσμεύθηκε να δαπανήσει 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2023, τα περισσότερα από αυτά στο δίκτυο μεταφοράς της.

Ο όμιλος, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 42.000 χιλιόμετρα (26.000 μίλια) δικτύου, διαθέτει επίσης επιχειρήσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου, τερματικούς σταθμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου και περιουσιακά στοιχεία αγωγών στο εξωτερικό.

Σκοπεύει να ξοδέψει περισσότερα χρήματα σε νέους πράσινους επιχειρηματικούς κλάδους καθώς κινείται προς την ματάβαση σε καθαρότερες πηγές ενέργειας.

Ερωτηθείς σχετικά με τις εξαγορές, ο Alvera είπε ότι οι χαμηλές τιμές των εμπορευμάτων θα καθιστούσαν πιθανώς διαθέσιμα στην αγορά περιουσιακά στοιχεία.

«Θα δούμε μερικά από αυτά», είπε, προσθέτοντας ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται για «συνετά μερίδια» από περίπου 200 έως 300 εκατομμύρια ευρώ μαζί με αξιόπιστους συνεργάτες.

Πέρυσι, ότι η Snam ήταν μέρος μιας κοινοπραξίας σε συνομιλίες με τράπεζες για δάνειο 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να στηρίξει μια επένδυση σε περιουσιακά στοιχεία αγωγού φυσικού αερίου ADNOC

Η Snam διαθέτει επίσης περιουσιακά στοιχεία στη Γαλλία, την Αυστρία, την Ελλάδα, την Αλβανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού στην Ιταλία υπήρξε ένα από τα πιο θανατηφόρα παγκοσμίως και αναμένεται να βυθίσει την ήδη εύθραυστη οικονομία στη χειρότερη ύφεση της σε 75 χρόνια.

Ο Alvera δήλωσε ότι η ζήτηση φυσικού αερίου στην Ιταλία μειώθηκε κατά 9% τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, προσθέτοντας ότι αναμένεται ότι η ζήτηση φέτος θα είναι στα 67 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα από 74 bcm πέρυσι.

Με βάση το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, ο μέγιστος αντίκτυπος στη Snam εκτιμάται σε μείωση των εσόδων περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ, ανέφερε η εταιρεία.

Τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, τα μεικτά κέρδη αυξήθηκαν 4,6%   στα 567 εκατομμύρια ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να αυξάνονται κατά 5,3% στα 298 εκατομμύρια ευρώ.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης