Ενέργεια

Πολωνία: Η εταιρεία παραγωγής άνθρακα PGG θα μειώσει τις αποδοχές και τις ώρες κατά 20% τον Μάιο

Πολωνία: Η εταιρεία παραγωγής άνθρακα PGG θα μειώσει τις αποδοχές και τις ώρες κατά 20% τον Μάιο
Ο διευθύνων σύμβουλος της PGG δήλωσε τον Απρίλιο ότι η εταιρεία βρίσκεται σε βαθιά κρίση
Τα συνδικάτα στο μεγαλύτερο παραγωγό άνθρακα της Πολωνίας την κρατική PGG, συμφώνησαν με την εταιρεία να μειώσει τις ώρες και να πληρώσει κατά 20% τον Μάιο, γεγονός που θα καθιστούσε την PGG επιλέξιμη για κρατική βοήθεια.

Η Πολωνία παράγει το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής της ενέργειας από άνθρακα, αλλά η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια έχει μειωθεί λόγω της νέας επιδημίας του κορωνοϊού και περισσότερο από αυτές παράγεται από καθαρότερες πηγές.

Η PGG αγωνίζεται επίσης να περιορίσει την ταχεία εξάπλωση περιπτώσεων κορωνοϊού στους ανθρακωρύχους.

Η διοίκηση και τα συνδικάτα του ομίλου βρίσκονται σε συνομιλίες για εβδομάδες, καθώς τα συνδικάτα απέρριψαν την αρχική πρόταση της εταιρείας να μειώσει τους μισθούς και τις ώρες εργασίας κατά 20% για τρεις μήνες.

Τελικά συμφώνησαν για χαμηλότερες αμοιβές τον Μάιο και η συμφωνία υποθέτει επίσης ότι έως τις 20 Ιουνίου η διοίκηση θα παρουσιάσει στα συνδικάτα ένα σχέδιο για το πώς βλέπει τον όμιλο να λειτουργεί στο υπόλοιπο του τρέχοντος έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της PGG δήλωσε τον Απρίλιο ότι η εταιρεία βρίσκεται σε βαθιά κρίση, ενώ τα συνδικάτα ζήτησαν κρατική υποστήριξη.

Το υπουργείο κρατικών περιουσιακών στοιχείων της Πολωνίας δήλωσε ότι ήταν αποφασισμένο να σταθεροποιήσει την κατάσταση στον τομέα, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Στους μετόχους της PGG περιλαμβάνουν άλλες κρατικές εισηγμένες εταιρείες - PGNiG, PGE, Energa και Enea.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης