Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η Ανάσταση των Πετρελαϊκών στην Wall με άνοδο 4,3% του S&P Energy στις 294 μονάδες και με κέρδη μέχρι 13% για τις μετοχές

Η Ανάσταση των Πετρελαϊκών  στην Wall με άνοδο 4,3% του S&P Energy στις 294 μονάδες και με κέρδη μέχρι 13% για τις μετοχές
Τι προεξοφλεί το εντυπωσιακό ρημπάουντ διαρκείας των μετοχών
Η προσδοκία της εξομάλυνσης της αγοράς πετρελαίου έχει οδηγήσει τις μετοχές των εταιριών του κλάδου σε μια φρενήρη πορεία ρημπάουντ.
Η αγορά αποτιμά θετικά την μείωση των πηγαδιών κάτω από 400 για πρώτη φορά από το 1940 και την εν γένει μείωση της παραγωγής και των επενδύσεων από όλους, καθώς αυτό συμβάλει στην μείωση της προσφοράς και την περικοπή των εξόδων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η NOBLE που προέβη σε εκμηδενισμό του μερίσματος βλέπει την μετοχή της να ανεβαίνει σήμερα 8/5 13%.
Η Hollyfrontier +10,24% επιλογή της Goldman μαζί με την Exxon (+ 4,3%) και την Valero  + 7,6% αποτελούν τις επιλογές της Goldman που είχε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα το Worldenergynews.gr.
Ακολουθούν η Occidental με 8,2%, η Marathon Petroleum με 7%, η Schlumberger με 7,89%, η Halliburton με 6,89%.
Επίσης η Apache με 4,8%, η Baker Hughes με 7% μετά το 8% χθες και από τις δύο μεγάλες η EXXON με 4,39% και η Chevron με 3%.

Η απόδοση του S&P Energy από τα χαμηλά της 18/3 είναι 74%.

Η αναμενόμενη άνοδος του πετρελαίου μέχρι και τα 60 δολάρια το 2021 αλλάζει τα δεδομένα

Ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου στα 60 δολάρια το 2021 βλέπει η Citi, επίπεδο το οποίο θα δώσει την δυνατότητα στον ΟΠΕΚ να σταθεροποιήσει την αγορά και να αυξήσει την παραγωγή,όπως κατέγραφε νωρίτερα το Worldenergynews.gr


Το 2021 θα μπορούσε να είναι η χρονιά που περιμένει η αγορά με το Brent και το αργό να επιστρέφουν στα 50 με 40 δολάρια κατά μέσο όρο αντίστοιχα το τέταρτό τρίμηνο του 2020 στη συνέχεια στα 60 με 50 δολάρια το 2021 με τις αγορές να βλέπουν ισχυρή ανάκαμψη και της παραγωγής πλέον τόσο από τις χώρες του ΟΠΕΚ+ όσο και από το αμερικανικό σχιστολιθικό.

Το αμερικανικό σχιστολιθικό θα μπορέσει να ανέβει στα 12 εκατ βαρέλια σταδιακά και μέχρι το 2022, αφού η ζήτηση θα έχει τονωθεί, τα αποθέματα θα απορροφώνται και η αγορά θα εξομαλύνεται.
Από την άλλη πλευρά θα υπάρχει χώρος για την Σαουδική Αραβία και τις χώρες του Κόλπου να αυξήσουν την παραγωγή.
Η Ρωσία επίσης θα μπορούσε να επιστρέψει στην ανάπτυξη της παραγωγής.
Η αβεβαιότητα της παραγωγής σε Ιράν Ιράκ Λιβύη και Βενεζουέλα θα μπορούσε να επαναφέρει στην αγορά bullish παράγοντες.

Συμπερασματικά η ζώνη 40 - 60 δολάρια αποτελεί για το πετρέλαιο ένα εύρος τιμών, που μπορεί να απορροφήσει ικανοποιητική προσφορά.
Παράλληλα μια σειρά κινήσεων συγχωνεύσεων και ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας για τα τις πετρελαϊκές των ΗΠΑ, που δραστηριοποιούνται στο σχιστολιθικό μπορεί να οδηγήσει σε ισχυρότερους ισολογισμούς και αποτελεσματικότερη διαχείριση.

Έτσι εκτιμάται ότι σταδιακά η αγορά θα οδηγηθεί σε υψηλότερες τιμές και παράλληλα θα ισορροπήσει και σε υψηλότερα επίπεδα παραγωγής, στοιχεία που θα ευνοήσουν τις πετρελαϊκές των ΗΠΑ και παράλληλα η παραγωγή του shale θα μπορέσει να αυξηθεί και πάλι.
Αυτά προεξοφλεί η χρηματιστηριακή άνοδος των μετοχών των εταιριών.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης