Ηλεκτρισμός

Άνοιξε το εργοστάσιο της Tesla στην Καλιφόρνια ο Musk - Αγνόησε εντολές και υγειονομικές αρχές - Το tweet του

Άνοιξε το εργοστάσιο της Tesla στην Καλιφόρνια ο Musk - Αγνόησε εντολές και υγειονομικές αρχές - Το tweet του
Η Almeda County σε απάντησή της εξέφρασε την ελπίδα ότι η TESLA θα πειθαρχήσει με τους κανόνες

Aνοίγει ξανά η Τesla το εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Καλιφόρνια, στέλνοντας μάλιστα email στους εργαζομένους της εταιρείας για να είναι στις θέσεις παραγωγής εντός 24 ωρών.
Ο Musk σε tweet του ξεκαθάρισε την αντιθεσή του με την Αlmeda County στην περιφέρεια της οποίας υπάγεται η μονάδα της TESLA και ζήτησε, αν συλληφθεί κάποιος να είναι αυτός ο ίδιος.
Η Almeda County σε απάντησή της εξέφρασε την ελπίδα ότι η TESLA θα πειθαρχήσει με τους κανόνες, διατηρώντας το ελάχιστο προσωπικό που απαιτείται στην μονάδα, χωρίς εξαναγκασμό.
Η μονάδα βρίσκεται στην κομητεία Alameda, μία από τις έξι κομητείες της περιοχής  San Francisco Bay Area που υπόκεινται σε εκτελεστικό διάταγμα με μέτρα shutdown έως τις 31 Μαΐου.
Οι υγειονομικές αρχές της κομητείας ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους αργά τη Δευτέρα ότι έμαθαν πως η μονάδα επανεκκίνησε τη λειτουργία της για αυτό και ενημέρωσαν την Tesla πως πρέπει να διατηρήσει ελάχιστη δραστηριότητα έως ότου εγκριθεί ένα σχέδιο. Δεν διευκρίνιζαν εάν η Tesla θα είχε συνέπειες επειδή άνοιξε τη μονάδα της χωρίς οργανωμένο σχέδιο. 

Σημειώνεται ότι ο Elon Musk έχει ταχθεί κατά του lockdown στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας φασιστικούς τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Image

Το παιχνίδι των απειλών της μετεγκατάστασης

 
Όπως κατέγραφε νωρίτερα, ο τεχνολογικός κολοσσός Tesla αναμένεται να εγκαταλείψει την Kαλιφόρνια των ΗΠΑ αμέσως μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ιδρυτής της Elon Musk.

Όπως αναφέρεται σχετικά, η αιτία για αυτή την απόφαση είναι πως η πολιτεία Άλαμεντα της Καλιφόρνια δεν αίρει το απαγορευτικό, με αποτέλεσμα το εργοστάσιο παραγωγής της εταιρείας να παραμένει κλειστό και οι παραγγελίες στα ράφια των γραφείων να σωρεύονται χωρίς να εκτελούνται.
Μάλιστα, οι ιθύνοντες της Tesla αναμένεται να υποβάλουν και μήνυση, καθώς θεωρούν πως ο υπεύθυνος υγείας της κομητείας ενεργεί αντίθετα με τις βουλές του κυβερνήτη, του προέδρου και της συνταγματικής τάξης.
Για αυτούς τους λόγους, όπως υποστηρίζει ο Elon Musk, σκοπεύει να εγκαταλείψει την Καλιφόρνια.
«Πραγματικά, αυτό είναι το τελευταίο οχυρό μας, δεν ξέρω τι να κάνω πέρα από αυτό, για να μας αφήσουν να εργαστούμε.
Είμαστε η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία στην Καλιφόρνια.
Το αν θα παραμείνουμε στην πολιτεία θα εξαρτηθεί από το πώς θα μας αντιμετωπίζουν στο μέλλον» παρατήρησε ο CEO και ιδρυτής της Τesla.
Στον αντίποδα, η κομητεία της Άλαμεντα, με δελτίο Τύπου, απάντησε πως ετοιμάζεται να δείξει καλή πίστη για να ξαναλειτουργήσει η εταιρεία.
Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει πραγματική πρόοδος στο ζήτημα.
«Ειλικρινά, θα αποκαλούσα τα μέτρα της κομητείας αναγκαστική φυλάκιση ανθρώπων.
Παραβιάζουν τις ελευθερίες των ανθρώπων με τρόπο φρικτό.
Είμαι εξοργισμένος» καταλήγει ο Elon Musk.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης