Φυσικό Αέριο

Κατά 19% υποχώρησαν οι εξαγωγές της Gazprom προς την Ευρώπη το α' τρίμηνο του 2020

Κατά 19% υποχώρησαν οι εξαγωγές της Gazprom προς την Ευρώπη το α' τρίμηνο του 2020
Σημαντική πτώση της εξαγωγικής δραστηριότητας της εταιρείας

Κατά το 1/5 υποχώρησαν οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Gazprom το α’ τρίμηνο του έτους, εξαιτίας της εξασθενημένης ζήτησης.
Σύμφωνα με την πηγή που επικοινώνησε το σχετικό θέμα στο πρακτορείο Reuters, οι εξαγωγές του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού προς την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, έφτασαν τα 39,62 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, μειωμένα κατά 19,2% σε ετήσια βάση.
Η Gazprom, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 35% της ευρωπαϊκής αγοράς φυσικού αερίου, αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξαγωγές της κατά το πρώτο τρίμηνο.

Έως τις 29 Μαΐου οι εργασίες συντήρησης του αγωγού Blue Stream της Gazprom

Οι εργασίες συντήρησης στον αγωγό φυσικού αερίου Blue Stream της Gazprom θα διαρκέσουν 10 ημέρες περισσότερο από ό, τι είχε αρχικά ανακοινωθεί, δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος στο Reuters, γεγονός που θα οδηγήσει σε προσωρινή αναστολή της ροής αερίου έως τις 29 Μαΐου.
"Μεταξύ 13 και 29 Μαΐου, η BOTAS θα πραγματοποιήσει εργασίες συντήρησης στη χερσαία μονάδα του αγωγού, ενώ η Gazprom εργάζεται στη θάλασσα", δήλωσε ο αξιωματούχος.
Την περασμένη εβδομάδα, η Gazprom ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε εργασίες συντήρησης στον αγωγό φυσικού αερίου Blue Stream στις 13-19 Μαΐου.
Ο αγωγός Blue Stream, που ξεκίνησε το 2002, μετέφερε 11,1 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Τουρκία πέρυσι. Η Gazprom προμηθεύει επίσης φυσικό αέριο την Τουρκία, έναν από τους μεγαλύτερους πελάτες της, μέσω του αγωγού Turkstream που ξεκίνησε πρόσφατα. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης