Διεθνή

Στα 36,5 εκατομμύρια οι χαμένες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ - Η Γερμανία μειώνει κατά 96 δισ ευρώ τις προβλέψεις για φορολογικά έσοδα

Στα 36,5 εκατομμύρια οι χαμένες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ - Η Γερμανία μειώνει κατά 96 δισ ευρώ τις προβλέψεις για φορολογικά έσοδα
Οι αποκλίσεις στα μεγέθη ανέργων και εσόδων κλιμακώνονται για ΗΠΑ και Γερμανία  - Ποιές είναι
Στα 36,5 εκατ ανέρχονται οι άνεργοι στις ΗΠΑ που έχασαν την δουλειά τους τις τελευταίες 8 εβδομάδες, ενώ η τάση για τα επιδόματα ανεργίας έδειξε ότι μειώνονται μεν αλλά η συνολική ανεργία θα ξεπεράσει το 20% και θα κινηθεί προς το 24% όπως έχει προβλέψει και ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ κ. Mnuchin.
Παράλληλα η Γερμανία κατέβασε αισθητά τον πήχυ των φορολογικών εσόδων, εκτιμώντας ότι θα είναι μειωμένα κατά 96 δισ ευρώ το 2020, που αντιστοιχεί περίπου στο 7% του συνόλου.
Αναλυτικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας ανήλθαν σε 2,98 εκατ. την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Μαϊου 2020.
Αν και ο αριθμός είναι μικρότερος συγκριτικά με τα 3,176 εκατ. μια εβδομάδα νωρίτερα και μειώνεται για έκτη συνεχή εβδομάδα, οι αιτήσεις παραμένουν πολύ υψηλές.
Oικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ότι την περασμένη εβδομάδα υποβλήθηκαν 2,5 εκατ. αιτήσεις.
Ο αριθμός μειώνεται σταδιακά από το επίπεδο ρεκόρ των 6,867 εκατ. για την εβδομάδα έως τις 28 Μαρτίου.
Συνολικά, από το ξέσπασμα της πανδημίας και τη λήψη των περιοριστικών μέτρων κατά τη διάρκεια των τελευταίων 8 εβδομάδων, έχουν χαθεί 36,47 εκατ. θέσεις εργασίας.
Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση τα τελευταία 50 χρόνια.
Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα ανήλθαν και οι συνεχιζόμενες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, στα 22 εκατ.
Ενδεικτικό της δραματικής κατάστασης στην αγορά εργασίας, είναι το γεγονός ότι μέσα σε οκτώ εβδομάδες χάθηκαν 36,47 εκατ. θέσεις εργασίας, όταν χρειάστηκαν 10 χρόνια για να δημιουργηθούν 22,13 εκατ. θέσεις!
Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι δεν παραμένουν άνεργοι όλοι όσοι έχουν υποβάλει αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες, καθώς κάποιοι επέστραψαν στις εργασίες τους, καθώς αίρονται σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα.
Σε κάθε περίπτωση, το Marketwatch σημειώνει ότι η ανεργία εκτιμάται στο 20% ανεπίσημα και δεν αποκλείεται να αυξηθεί περαιτέρω τον Μάιο.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο δείκτης ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε στο 14,7% τον Απρίλιο.
www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης