Ενέργεια

Μειώθηκαν 19% οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Gazprom στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο

tags :
Μειώθηκαν 19% οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Gazprom στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο
Κατά  16% θα υποχωρήσουν  φέτος οι εξαγωγές, καθώς η κρίση του κορωνοϊού έπληξε την παγκόσμια ζήτηση
Οι εξαγωγές αγωγών φυσικού αερίου από τον ρωσικό ενεργειακό γίγαντα Gazprom υποχώρησαν σχεδόν κατά το ένα πέμπτο το πρώτο τρίμηνο με φόντο την αδύναμη ζήτηση, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters την Πέμπτη 14/5/2020.

Οι εξαγωγές της Gazprom προς την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, έφθασαν σχεδόν τα 40 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, μειωμένα κατά 19% σε ετήσια βάση.

Η Gazprom αντιπροσωπεύει περίπου το 35% της ευρωπαϊκής αγοράς φυσικού αερίου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει ότι οι εξαγωγές φυσικού αερίου της να μειωθούν κατά περίπου 16% φέτος, καθώς η κρίση του κορωνοϊού έπληξε την παγκόσμια ζήτηση.

Κατά το ήμισυ σχεδόν υποχώρησε η διέλευση φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας, μια βασική διαδρομή εξαγωγής, τον Ιανουάριο - Απρίλιο, στα 15,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, σύμφωνα με τον φορέα εκμετάλλευσης του αγωγού φυσικού αερίου της Ουκρανίας.

Η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου βλέπει τις εξαγωγές της, κυρίως προς την Ευρώπη, να υποχωρούν στα 166,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) το 2020 από περίπου 199,2 bcm πέρυσι.

Η μείωση οδηγεί την Gazprom μακρυά από τον μακροπρόθεσμο στόχο των 200 bcm για εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μια βασική πηγή εσόδων για την εταιρεία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης