Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η Saudi Aramco μειώνει την κατανομή αργού πετρελαίου για τον Ιούνιο σε αγοραστές στην Ασία

Η Saudi Aramco μειώνει την κατανομή αργού πετρελαίου για τον Ιούνιο σε αγοραστές στην Ασία
Περικοπές 10% έως 30% στον όγκο φόρτωσης πετρελαίου για την Ασία
Η Saudi Aramco, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, μείωσε τον όγκο αργού που θα προμηθεύσει σε τουλάχιστον τρεις αγοραστές στην Ασία κατά 10% -30% για τον Ιούνιο, σύμφωνα με το Reuters την Πέμπτη 14/5/2020.

Οι περικοπές πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με όγκους που είχαν ορίσει οι αγοραστές για προμήθειες φόρτωσης τον Ιούνιο.

Η κίνηση πραγματοποιήθηκε αφού η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι θα εμβαθύνει τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα (bpd) από τον Ιούνιο σε επίπεδο παραγωγής 7,492 εκατομμύρια bpd, το χαμηλότερο σε σχεδόν δύο δεκαετίες.

Η ανακοίνωση ακολούθησε μια συμφωνία που επιτεύχθηκε από τον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και των συμμάχων του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, για τη μείωση της παραγωγής κατά 9,7 εκατομμύρια bpd τον Μάιο και τον Ιούνιο για τη μείωση της πλεονάζουσας τιμής προσφοράς και στήριξης.

Το συναίσθημα της αγοράς σχετικά με τη σύσφιξη των προμηθειών αργού της Aramco ενίσχυσε τις τιμές στην spot αγορά της Ασίας για το αργό της Μέσης Ανατολής, καθώς ορισμένοι πωλητές διπλασίασαν ή και τετραπλασίασαν τις προσφορές τους από τα τελευταία επίπεδα εμπορίου.

Αρκετοί αγοραστές αναζητούσαν φορτία αργού Μέσης Ανατολής, αλλά οι πωλητές είτε κράτησαν είτε προσφέρουν τα φορτία τους με υψηλά ασφάλιστρα, ανέφεραν πηγές.

Τον περασμένο μήνα, η αγορά είχε πλημμυρίσει με φθηνό πετρέλαιο σε βαθιές εκπτώσεις.

«Το συναίσθημα της αγοράς είναι διαφορετικό τώρα», είπε μια από τις πηγές του διυλιστηρίου.

Την Πέμπτη, η Exxon Mobil Corp αύξησε την τιμή προσφοράς για το Upper Zakum του Αμπού Ντάμπι, για φόρτωση τον Ιούλιο, σε spot premium 1,40 $ το βαρέλι στην επίσημη τιμή πώλησης του βαθμού (OSP), σύμφωνα με τους traders.

Αυτό αυξήθηκε από ένα ασφάλιστρο 30 σεντς το βαρέλι στο OSP όταν η Exxon πούλησε ένα φορτίο σε έναν Κινέζο αγοραστή την Τρίτη, πρόσθεσαν.

Υπάρχει μια αίσθηση «αγοράς πανικού» μεταξύ ορισμένων διυλιστηρίων εν μέσω της στενότητας της προσφοράς, δήλωσε μια τέταρτη πηγή διυλιστηρίου.

Ωστόσο, δεν πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές σε υψηλά επίπεδα τιμών, καθώς τα διυλιστήρια παραμένουν συγκρατημένα εν μέσω κακών περιθωρίων διύλισης, ανέφεραν οι πηγές.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης