Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Ρωσία εφεσιβάλλει απόφαση που της επιβάλλει να καταβάλει στην Yukos 57 δισ. δολάρια

Η Ρωσία εφεσιβάλλει απόφαση που της επιβάλλει να καταβάλει στην Yukos 57 δισ. δολάρια
Το υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι το οφειλόμενο ποσό αυξήθηκε σε 57 δισ.δολάρια λόγω πρόσθετων τελών ποινής
Η Ρωσία υπέβαλε την Παρασκευή 15/5/2020 έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ολλανδίας με την οποία αμφισβητεί την απόφαση ολλανδικού δικαστηρίου, η οποία υποχρεώνει τη Ρωσία να καταβάλει το ποσό των 57 δισ. δολαρίων στους μετόχους του πλέον αδρανούς ρωσικού γίγαντα πετρελαίου Yukos, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας.

Ολλανδικό εφετείο στις 18 Φεβρουαρίου, με απόφασή του ανέτρεψε την ακύρωση μια χρηματικής βράβευσης προς τους μετόχους της Yukos ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η απόφαση θεωρήθηκε έκπληξη 13 χρόνια μετά αφότου το ενεργητικό της εταιρείας είχε περιέλθει υπό τον έλεγχο του Κρεμλίνου.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι το οφειλόμενο ποσό αυξήθηκε σε 57 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω πρόσθετων τελών ποινής, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων της RIA.

Η απόφαση του Φεβρουαρίου, επανέφερε σε ισχύ την απόφαση του Μόνιμου Διαιτητικού Δικαστηρίου (PCA) που εδρεύει στη Χάγη, η οποία υποχρεώνει το ρωσικό κράτος να αποζημιώσει τους μετόχους της εταιρείας της οποίας ηγείτο ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι.

Η απόφαση αυτή είχε ανατραπεί τον Απρίλιο του 2016 από το περιφερειακό δικαστήριο της Χάγης.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης