Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Πολωνία σχεδιάζει συγχώνευση περιουσιακών στοιχείων άνθρακα

Η Πολωνία σχεδιάζει συγχώνευση περιουσιακών στοιχείων άνθρακα
Η χώρα προχωρεί σε αναδιοργάνωση της βιομηχανίας
Η Πολωνία εξετάζει το ενδεχόμενο συγχώνευσης εταιρειών άνθρακα PGG και Bogdanka με τις μονάδες εξόρυξης Tauron και την Weglokoks, ως μέρος μιας αναδιάρθρωσης της βιομηχανίας, δήλωσε ο υπουργός Περιουσιακών Στοιχείων Jacek Sasin.

Η Πολωνία παράγει το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής της ενέργειας από καύση άνθρακα, αλλά η βιομηχανία αντιμετωπίζει πτώση της ζήτησης και των τιμών και την αύξηση των αποθεμάτων. Επιπρόσθετα στις προκλήσεις, ορισμένα ανθρακωρυχεία έκλεισαν νωρίτερα αυτό το μήνα μετά την ταχεία αύξηση του αριθμού των ανθρακωρύχων που μολύνθηκαν από τον κορωναϊό.

Το Υπουργείο Περιουσιακών Στοιχείων στοχεύει να ανακοινώσει λεπτομέρειες για ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης για τη βιομηχανία άνθρακα έως τα τέλη Ιουνίου.

«Αναλύουμε εάν (μια τέτοια) ενοποίηση θα ήταν καλή, εάν συγχωνεύσαμε PGG, Bogdanka, Tauron Wydobycie και Weglokoks», δήλωσε ο Sasin σε συνέδριο.

Είπε ότι τα σχέδια αναδιάρθρωσης θα περιλαμβάνουν προσαρμογή της παραγωγής άνθρακα στη ζήτηση.

Ο Sasin είπε επίσης ότι αντιτίθεται στη συγχώνευση ενεργητικού άνθρακα με οπτάνθρακα, που χρησιμοποιείται στη χαλυβουργία, και για το λόγο αυτό η JSW, ο μεγαλύτερος παραγωγός άνθρακα οπτάνθρακα στην ΕΕ, δεν θα συμμετάσχει σε κανένα σχέδιο ενοποίησης.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης