Στα σκαριά η έγκριση νομοσχεδίου στην Ισπανία για μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050

Στα σκαριά η έγκριση νομοσχεδίου στην Ισπανία για μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050
Οι πράσινοι στόχοι της χώρας

Νέο νομοθετικό πλαίσιο προτείνει η κυβέρνηση της Ισπανίας για καθαρές εκπομπές άνθρακα έως το 2050.
Το νομοσχέδιο, το οποίο παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση και απαιτεί την έγκριση από το Κοινοβούλιο, θα έχει επίσης ως στόχο πηγή της ηλεκτρικής ενέργειας να είναι οι ανανεώσιμες πηγές, σύμφωνα με την BusinessGreen.
Όλα τα οχήματα στους δρόμους της χώρας θα πρέπει επίσης να εκπέμπουν μηδενικές εκπομπές έως το 2040, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου.

Η ελπίδα

Το υπουργικό συμβούλιο της Ισπανίας ελπίζει ότι η νέα νομοθεσία, εάν εγκριθεί, θα σηματοδοτήσει την οικονομική ανάκαμψη της χώρας μετά την πανδημία του COVID-19.
Παράλληλος στόχος φυσικά είναι η τήρηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από την Συμφωνία του Παρισιού. Επίσης, η χώρα θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου, που έθεσε τον ίδιο στόχο με χρονικό ορίζοντα το 2050.

Οι στόχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Νωρίτερα φέτος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε να ενσωματωθεί στη νομοθεσία η δέσμευση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050 ως μέρος της αυξημένης εστίασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη δράση και την πολιτική για το κλίμα.
Σύμφωνα με έναν ευρωπαϊκό νόμο για το κλίμα, ο στόχος ουδετερότητας του άνθρακα το 2050 θα καταστεί νομικά δεσμευτικός και όλα τα θεσμικά όργανα και τα κράτη μέλη της ΕΕ θα δεσμευτούν συλλογικά να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα σε επίπεδο ΕΕ και σε εθνικό επίπεδο για την επίτευξη αυτού του στόχου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης