Ηλεκτρισμός

FCA και ENGIE δημιουργούν στο Τορίνο το μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο

tags :
FCA και ENGIE δημιουργούν  στο Τορίνο το μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο
Τα δίκτυα V2G δίνουν τη δυνατότητα μεταφοράς ενέργειας από το δίκτυο ηλεκτροδότησης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Ο όμιλος FCA και η ENGIE Eps, παρά τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού ξεκίνησαν οι εργασίες στο εργοστάσιο Mirafiori της FCA στο Τορίνο, για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του δικτύου  ηλεκτροκίνησης V2G.

Με την ολοκλήρωση του, θα αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης του είδους στον κόσμο.
Τα δίκτυα V2G δίνουν τη δυνατότητα μεταφοράς ενέργειας από το δίκτυο ηλεκτροδότησης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αντίστροφα. Με αυτό τον τρόπο τα οχήματα φορτίζονται, ενώ όταν υπάρχει μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από το δίκτυο (πχ ένα μεσημέρι με καύσωνα όπου λειτουργούν όλα τα κλιματιστικά των κτιρίων), τα οχήματα μέσω των μπαταριών τους «δανείζουν» ενέργεια στο σύστημα επιτρέποντας την σταθεροποίηση του.

Η εγκατάσταση στο Mirafiori θα συνδέει τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα της FCA με το δίκτυο διανομής ενέργειας. Με αυτό τον τρόπο θα είναι δυνατή η φόρτιση των αυτοκινήτων, ενώ οι μπαταρίες των αυτοκινήτων θα χρησιμοποιούνται για να σταθεροποιούν το δίκτυο, επιστρέφοντας ενέργεια σε αυτό όποτε υπάρχει ανάγκη. Αυτή η λύση εκτός από το τεχνικό και περιβαλλοντολογικό όφελος, αντιπροσωπεύει και μια ευκαιρία να μειωθεί το κόστος χρήσης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Οι φορτιστές θα μπορούν να φορτίζουν ταυτόχρονα συνολικά έως 64 ηλεκτρικά οχήματα και αναμένεται να ξεκινήσουν να λειτουργούν τον προσεχή Ιούλιο. Μέχρι τα τέλη του 2021, το σύστημα αναμένεται να μπορεί να υποστηρίζει μέχρι και 700 ηλεκτρικά οχήματα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης