Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Επενδύσεις στις ΑΠΕ εξετάζει η Romgaz

Επενδύσεις στις ΑΠΕ εξετάζει η Romgaz
Μελέτες σε διάφορα ενεργειακά έργα θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα

Επενδύσεις σε έργα ηλιακής, αιολικής ενέργειας, γεωθερμίας και βιοαερίου μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας θα πραγματοποιήσει η Romgaz, σύμφωνα με πληροφορίες που αναμεταδίδει το energymarketprice.com
Ειδικότερα, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους φυσικού αερίου στην Ανατολική Ευρώπη ανακοίνωσε ότι προτίθεται να επενδύσει σε ανανεώσιμες πηγές μεγάλης κλίμακας.
Παράλληλα, μέσα ενημέρωσης της Ρουμανίας ανέφεραν ότι Romgaz, η οποία ανήκει κατά 70,1% στην κυβέρνηση της Ρουμανίας, έχει υποβάλει προσφορά για συμβούλους.
Στόχος αυτής της κίνησης είναι πραγματοποιηθούν μελέτες σκοπιμότητας σε έργα ενεργειακών υποδομών.
Επιπλέον, η εταιρεία θέλει να απεξαρτηθεί από τα ορυκτά καύσιμα και εντοπίζει ευκαιρίες διαφοροποίησης στο πλαίσιο της ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ για μια μετάβαση σε μια οικονομία χωρίς άνθρακα.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι η Romgaz θέλει να εκτιμήσει πόσο μεγάλο μέρος του στόλου της θα μπορούσε να αφιερωθεί στην παραγωγή ηλιακού και φυσικού αερίου και να εντοπίσει τεχνολογικές λύσεις και τοποθεσίες έργων.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η ρουμάνικη εταιρεία είχε εκφράσει ενδιαφέρον για συμμετοχή (20%) στον πλωτό τερματικό σταθμό επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU) στην Αλεξανδρούπολη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης